Kapılarını 23. kez açan İzmir Kitap Fuarı’na ilgi bu yıl da büyük. 22 Nisan’a dek sürecek olan fuar Kültürpark’ta gerçekleşiyor

İzmirlilerin kitap fuarına ilgisi büyük

Bu yıl 23. Kez kapılarını açan İzmir Kitap fuarı Kültürpark’ta başladı. Fuara ilk günden itibaren yoğun katılım sağlandı. İzmir Kitap fuarı, birçok yazarın katılımıyla başladı. Geçen yıl yoğun talep gösterilen fuarı 444 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl da yoğun katılım gerçekleştirilmesi bekleniyor. Dün başlayan fuar, 22 Nisan’a dek sürecek. Saat 11.00 ile 20.00 arasında ziyaretçilerine kapılarını açan fuarın konumu ise Kültürpark.

Bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek 23. İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 120 kültür etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Aralarında Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Barış İnce, Ercan Kesal, Cem Yılmaz, Teoman, İrfan Değirmenci, Ahmet Telli, Mine Soysal, İbrahim Kaboğlu, Mine Söğüt’ün de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

Kısa süre önce yaşamını yitiren Ülkü Tamer de fuarda unutulmadı. Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği tarafından yarın ‘Ülkü Tamer’i Anıyoruz’ etkinliği düzenlenecek.