İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı. Hürriyet, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. Belediyeler bu kritik karardan önce bilgilendirilmeliler" dedi

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet: Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, büyükşehirlerde hafta sonu için kısmi sokağa çıkma yasağının, uygulanmasına 3 saatte az bir süre kala ilan edilmesini eleştirdi.

Hürriyet sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı eleştiride, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. Belediyeler bu kritik karardan önce bilgilendirilmeliler. Böylece belediye başkanları olarak daha rahat önlem alabiliriz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece panik yaratır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yaptığı eleştirinin ardından, alışveriş yapmak için sokağa çıkan İzmitlilere evlerine dönme çağrısı yaptı.

Yasağın yürürlüğe girdiği gece yarısı da "Zabıta ekiplerimizle yoğunluk olan alanlarda anonslara başlamış bulunmaktayız. Lütfen uyarıları dikkate alınız. Her şey sizin sağlığınız için." paylaşımı yaptı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Cumartesi 00.00’dan başlamak üzere 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

Pazar 23.59’a kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı kararının uygulanacağı 30 büyükşehir şöyle sıralanmıştı:

"Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van."