Uzayın derinliklerini gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen tam renkli fotoğraflar paylaşıldı.

James Webb Teleskobu'nun çektiği tam renkli fotoğraflar paylaşıldı
Fotoğraf: AA

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) ait, uzayın derinliklerini gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen NGC 3132 kodlu Güney Halka Bulutsunun (Southern Ring Nebula), tam renkli fotoğrafları, kamuoyuyla paylaşıldı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

NASA'nın Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla ortak çalışmasının ürünü olan Webb, bugüne kadar yapılmış en büyük ve güçlü teleskop olan ancak 31 yaşına gelmesi nedeniyle çalışma ömrünün sonuna yaklaşan Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak görülüyor.

Webb'in 6 aylık hazırlık döneminin tamamlamasının ardından yayınlanacak ilk renkli görüntüler, gelecekteki bilim görevlerinin başlangıcını temsil edecek.

Uzayın gizemlerine kapı aralayan teleskobun "net ve iyi odaklanmış" görüntüler yakalayabildiği ve beklenenin üzerinde optik performans sergilediği bilgisi paylaşılıyor.

Bu zamana kadar en gelişmiş uzay teleskobu olarak bilinen James Webb'in sunacağı görüntüler, evrenin oluşumu ve olası başka yaşanabilir gezegenlerin keşfi için önem taşıyor.

Teleskobun, 13,5 milyar yıl önceki Büyük Patlama'dan sonra ilk oluşan yıldızların ışığını yakalayarak evren tarihinin tüm aşamalarını incelemesi amaçlanıyor.

(AA)