Jandarma Genel Komutanlığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Yeldana Kaharman'ın ölümüyle ilgili sosyal medyada yayınlanan iddialarının gerçeği yansıtmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Sedat Peker'in Yeldana Kaharman iddialarına yanıt

Jandarma Genel Komutanlığı, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Yeldana Kaharman'la ilgili iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, suç örgütü lideri olan ve halen yurt dışında kaçak bulunan Peker’in sosyal medya hesaplarından yayınlanan videolar ile bazı internet sitelerindeki haberlerde yer alan iddialara değinildi.

Söz konusu video ve haberlerde, "Yeldana Kaharman isimli Kırgız ya da Kazak uyruklu bir kadının jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu" şeklindeki iddiaların hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeldana Kaharman isimli kadının jandarmaya herhangi bir müracaatı kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır."

NE OLMUŞTU?

Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019’da oturduğu evde ölü bulunmuştu. Vücudunda darp ya da kesik izi bulunmayan 21 yaşındaki Kaharman’ın intihar ettiği iddia edilmişti.

Sedat Peker, bugün sosyal medyadan konuya ilişkin paylaştığı videoda, Kaharman’ın ölümüyle ilgili iddialarda bulunmuştu.. Peker, Yeldana Kaharman’ın jandarmaya giderek şikayetçi olduğu ve daha sonrasında da ölü bulunduğunu iddia etmişti.