Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeği ile bir gözünü kaybeden Sarıkaya’nın dosyasında ‘skandallar’ devam ediyor. Son olarak Jandarma Kriminal Laboratuar Amirliği, Sarıkaya’nın vurulma anına ilişkin görüntüleri ‘incelemeye alamadı’

Jandarma Kriminal ‘incelemeye’ alamadı!

UĞUR ŞAHİN- @uugurs

Gezi Direnişi’nde polis saldırısı sonucu gözünü yitiren Erdal Sarıkaya’nın dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Sarıkaya’nın dosyasının Faili Meçhul Bürosu'ndan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu sevk edilmesi sonrası, savcılık, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na başvurdu.

Savcılık sadece 12 Haziran 2016 tarihi, 01.00-01.30 saatleri arasında Sarıkaya’nın bulunduğu konuma ait ve gözünden yaralanma anına ilişkin görüntülerin bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuar Amirliği’ne yazı gönderdi. Söz konusu yazıda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden temin edilen toplu görüntülere dair 3 hard disk de gönderildi.

Jandarma kriminal inceleme ‘yapamadı’

Buna rağmen, Jandarma Kriminal Laboratuar Amirliği, “Görüntüler üzerinde tarih saat bilgisi olmadığından ve gündüz saatlerini gösterdiğinden incelemeye alınamamıştır” şeklinde rapor düzenledi. Yine raporda, şu ifadelere yer verildi: “Görüntüler üzerinden şahısların eylemleri, eylemlerin suç teşkil edip etmediği ile inceleme talebinde belirtilen ‘müştekinin gözünden vurulma anına ilişkin görüntü bulunup bulunmadığının tespit edilmesi, müştekinin yaralanmasına neden olan polis memurunun tespiti konularında rapor tanzim edilmediğinden, bu konularda talep edilen inceleme yapılamamıştır.”

‘Dosyayı iyice kararttılar’

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Erdal Sarıkaya, “Dosyayı kilitlediler. Dosyayı aydınlatmak için oraya gönderdik, iyice kararttılar. Bu rapor kabul edilemez” dedi.