Japonya, Asya-Pasifik bölgesindeki 25 ülkeye Covid-19 aşıları için gerekli soğuk zincir dağıtım ağı kurulmasına destek amacıyla 41 milyon dolar yardım sağlayacağını duyurdu.

Japonya'dan 25 Asya ülkesine 41 milyon dolar Covid-19 yardımı

Japonya'nın Asya-Pasifik bölgesindeki 25 ülkeye Covid-19 salgını ile mücadeleye destek amacıyla 41 milyon dolarlık yardım sağlayacağı bildirildi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 41 milyon doların, gerekli soğuk depolama tesisleri, nakliye araçları ve aşıların istikrarlı bir şekilde teslimatı için diğer ekipmanların teminini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu aracılığıyla dağıtılacağı aktarıldı.

Japonya’nın yardımından yararlanacak Asya ülkeleri, Filipinler, Tayland, Butan, Brunei, Kamboçya, Laos, Myanmar, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Maldivler, Doğu Timor ve Vietnam, Cook Adaları, Mikronezya, Niue, Papua Yeni Gine, Samoa, Solomon Adaları, Tonga, Tuvalu ve Vanuatu şeklinde sıralandı.

Yardımın Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) aracılığıyla sağlanacağı öğrenilirken, Japonya'nın Covid-19 pandemisinin kontrol altına alınması için gelişmekte olan ülkelerin her köşesindeki bireylere aşı ulaştırılmasına yardımcı olmayı hedeflediği kaydedildi.

Ayrıca Japonya’nın aşı sağlamak için Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Hindistan ile beraber çalışmayı düşündüğü kaydedildi.

JAPONYA, COVAX’A 200 MİLYON DOLAR DESTEK VERECEK

Japonya, daha önce gelişmekte olan ülkelerin Covid-19 aşısına adil erişimini sağlamak için kurulan COVAX girişimine 200 milyon dolarlık katkı sağlayacağını açıklamış, söz konusu desteğin Japonya'nın Küresel Aşı İttifakı GAVI'ye sunduğu 300 milyon dolarlık mali yardımın bir parçası olduğu belirtilmişti.