Japonya'da hükümet koronavirüsten kaynaklanan salgınların önlenmesi amacıyla oluşturduğu yeni mücadele stratejisini açıkladı

Japonya koronavirüs ile mücadele önlemlerini açıklandı

Japonya’da hükümet koronavirüs ile yeni mücadele stratejisini açıkladı. Önlemler arasında uzaktan çalışma ve hastane sayısını artırma gibi adımlar yer alıyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsünün yayıldığı ülkelerin başında gelen Japonya’da hükümet virüsle mücadelede izlenecek yeni stratejiyi açıkladı. Uzmanların görüşlerinden yola çıkarak hazırlandığı belirtilen yeni strateji, bireyleri ve şirketleri virüsün yayılmasını önlemek üzere çeşitli adımlar atmaya çağıracak.

"EVDE KALIN" ÇAĞRISI

Korona virüsünün semptomlarından olan ateş ve soğuk algınlığı belirtilerini gösteren kişilerin işe ya da okula gitmeyerek evde kalmalarının istenmesi gibi tedbirleri içeren plana göre, firmalardan da gerekli görülmesi halinde personelini evden çalışmaya teşvik etmesi talep edilecek. Ülke genelindeki vaka sayısının tehlikeli boyuta ulaşması halinde ise, hükümet tedbir olarak insanların evde kalmalarını sağlamaya odaklanacak.


HASTANE SAYISI ARTIRILACAK

Ülke genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin direk iptali ya da ertelenmesini öngörmeyen plana göre, etkinlik organizatörlerine mevcut duruma göre kararları gözden geçirme çağrısı yapılacak. Ayrıca, şimdiye dek yalnızca hükümet tarafından belirlenen hastanelerin ilgilendiği korona virüsü vakaları için, genel hastaneler de özel saat dilimlerinde hasta kabul etmeye başlayacak. Söz konusu uygulama, gerekli olması halinde vaka sayısının fazla olduğu bölgelerde hayata geçirilecek.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAĞIZ

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, virüsün yayılmasını durdurmanın önemine vurgu yaparak gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi. Abe, yerel yönetimler ve tıbbi kurumlarla işbirliği içinde yeterli sağlık hizmeti sağlayacak bir sistem oluşturacaklarını vurguladı.

İHA