Efeler Belediyesi Kuyucular ve Beyköy Mahalleleri’nden gelen jeotermal direnişçilerini ağırladı

Jeotermal direnişine Belediye desteği

BİRGÜN İZMİR

Efeler Belediyesi Kuyucular ve Beyköy Mahalleleri’nden gelen jeotermal direnişçilerini ağırladı. Efeler Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda çevre emekçileri ile bir araya gelen Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, vatandaşların mücadelelerinde yaşadıkları sorunları ve bu süreçte yapılabilecekler hakkında taleplerini dinledi. Ayçep Başkanı Mehmet Vergili’nin de aralarında bulunduğu vatandaşlar son dönemde Kuyucular’da yaşanan gelişmelerde yanlarında bulundukları için Başkan Atay’a teşekkür ettiler.

“Biz haklı taraftayız, kimseye de düşman değiliz, insanız” diyen Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Gerekli olan yaşam hakkımızı koruyoruz. Efeler’de kuyu açmaya devam edilirse biz yaşayamayız. 8 Ekim günü akşam saat sekiz civarlarından gaz salınımı gerçekleştirildi. Belediye olarak vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Biz bu yaşam hakkımıza kimsenin müdahale etmesine kötüleştirmesine izin vermeyeceğiz. Her şeyi yasal haklar çerçevesinde gerçekleştirirken vatandaşlarımızı da bilgilendireceğiz. Cesaretli olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Hep diyorum ben mücadele etmeye sonuna kadar hazırım, arkamda siz olduğunuz müddetçe. Birlikte mücadele etmezsek zararını hep birlikte çekeceğiz. Hayatımızın, havamızın kötüleştirilmesine topraklarımızın yok edilmesine nasıl müsaade edebiliriz? Bize emanet edilen bu toprakları korumak için elimizden geleni yapacağız. Ben gece gündüz beni seçen halkın yanındayım. Sizin hayatınızı kolaylaştırmak, hayatınızı güzelleştirmek için elimden geleni yapacağım.”