Aydın'da Umurlu’ya bağlı Kuyucular mahallesinde jeotermal kuyusu açmak isteyen şirkete halk geçit vermedi

Jeotermale karşı halk kazandı

AYCAN KARADAĞ

Aydınlıların jeotermal enerji santrallerine (JES) karşı mücadelesi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Efeler İlçesi’ne bağlı Kuyucular Mahallesi’nde dere yolu kenarında Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş (KARKEY) tarafından Jeotermal kuyusu açmak için çalışma başlatılmasına bölge halkı büyük tepki gösterirken, Efeler Belediyesi yetkilileri, jeotermal santrali kurmak isteyen şirket yetkililerinden jeotermal kuyu açmak için gerekli belgeleri istedi.

Şirket çalışanları Efeler Belediyesi yetkililerinin istedikleri evrakları ibraz edemedikleri için Efeler Belediyesi Fen İşleri, Zabıta, Çevre ve İmar müdürlükleri ortak tutanak tuttu. Efeler Belediyesi yetkilileri gerekli evrakları tamamlamaları için jeotermal şirketi yetkililerine üç gün süre verdi. 3 gün sürenin ardından bugün şirket söküm işlerine başlarken bölge halkı büyük sevinç yaşandı.

jeotermale-karsi-halk-kazandi-681683-1.

BirGün’e konuşan Kuyucak Mahallesi sakinlerinden Süleyman Tıraş, “Artık JES’ti başka bir şeydi istemiyoruz. Aydın’ı bitirdiler. Daha da bitirmelerine izin vermeyeceğiz. Şirket tamamen gidene kadar buradayız. Çocuklarımızın geleceğini korumak zorundayız. Aydın cennet gibi bir yerdi. Bunlar yüzünden cehennemi yaşıyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.