İngiltere'de İşçi Partisinin bir önceki lideri Jeremy Corbyn, küresel bir Barış ve Adalet Projesi için yola çıkıyor.

Jeremy Corbyn, küresel bir Barış ve Adalet Projesi için harekete geçti

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de İşçi Partisinin bir önceki lideri Jeremy Corbyn, küresel bir Barış ve Adalet Projesi için yola çıktı. 17 Ocak'ta gerçekleştirilecek bir online konferansla savaş ve eşitsizliklere karşı küresel bir platform oluşturacak.

Jacobin'den David Broder'in sorularını yanıtlayan Corbyn, bu platform içinde ortak sorunlara çözüm üretmek ve deneyimleri paylaşmak adına tüm dünyadan sendikalar, sosyal hareketler, düşünür, lider ve aktivistlerle çalışacaklarını belirtti.

Dünyada süren aşı çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Corbyn, bilimsel kaynakların paylaşımına dayanan uluslararası bir işbirliği imkânının kaçırıldığını, bunun yerine büyük ilaç devleri arasında bir rekabet yaşandığını belirtti.

Pandemi koşullarında dahi savaş ve güvenlik harcamalarına yönelen politikaları eleştiren Corbyn, ABD seçimlerinde Biden'ın ABD'yi Asya-Pasifik'te yeniden büyük lider yapacağı vaadini de eleştirdi. ABD'nin bu iddialarla hayata geçirdiği Irak işgalinin yüzbinlerce cana mal olduğu ve işgalin "tam bir yalana" dayandığını ifade etti.

Bunun yeni bir parti girişimi olmadığını belirten İşçi Partisi eski başkanı, bu insiyatifle tüm dünyadan "insanların biraraya gelebilecekleri bir alan" yaratmak amacında olduğunu belirterek, 17 Ocak'ta yapılacak küresel online seminerde İngiltere'nin yanı sıra ABD, Latin Amerika ve Güney Asya'dan da konuşmacılar olacağını sözlerine ekledi.

"GENÇLER YEŞİL SANAYİ DEVRİMİ İÇİN SAVAŞMAYA KARARLI"

Corbyn, dünyanın karşı karşıya kaldığı gerçek meseleleri devasa çevre krizi, küresel yoksulluk ve eşitsizlikler, sistemli insan hakları ihlalleri ve büyük güçler arasında doğal kaynaklar için vekalet savaşları olarak sıralarken, gençlerin de Yeşil Sanayi Devrimi için mücadele ettiklerinin altını çizdi.