Aydın’da yapılmak istenen JES’e karşı direnen köylülere şirketin özel güvenlikleri saldırdı. Darp edilen bir köylü baygınlık geçirdi

JES çalışanları köylülere saldırdı

Aycan KARADAĞ

Aydın’ın Beyköy ve Kuyucular mahallelerinde, Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş (KARKEY) tarafından açılmak istenen Jeotermal Santralı’na (JES) karşı bölge halkı mücadelesini sürdürüyor. Geçen günlerde şirketin çalışmalarını durduran bölge halkı, dün de şirketin bölgeyi çit ile çevirmeye çalışmasını engellemeye çalışırken, şirket özel güvenliklerinin saldırısına uğradı. Müdahale esnasında 50 yaşındaki Muhammet Kömürcüoğlu baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Aydın Çevre Kültür Platformu Başkanı Mehmet Vergili, “Şirket buraya çit çevirmeye çalıştı. Bölge halkı olarak buna izin vermedik. Yasal süreci beklemeleri gerektiğini söyledik ama bizi dinlemediler. Güvenlik görevlileri bölge halkına saldırdı. Bir arkadaşımızda bundan dolayı fenalık geçirerek hastane kaldırıldı. Buradaki halk kararlı. Daha öncede izin vermedi, bundan sonra da izin vermeyecek” diye konuştu.