Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya, Taksim'deki bombalı saldırının ardından 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Jiyan Tosun’u hedef gösterdiği paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı. Tosun'un ölümle tehdit edilmesine sebep olan Taşkaya, "Avukatın bilgilerinin telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim" diyerek kendisinin de 'mağdur' olduğunu savundu.

Jiyan Tosun'u hedef gösteren Zafer Partili Taşkaya'dan 'ben de mağdurum' savunması

Zafer Partili Adem Taşkaya, avukat Jiyan Tosun'u bombalı saldırı olayıyla ilgili hedef göstermesine ilişkin açıklama yaptı.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Taşkaya, İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından, 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı avukat Jiyan Tosun’u hedef gösterdi. Taşkaya, gelen tepkiler üzerine Tosun'u hedef gösterdiği paylaşımını sildi. Ancak avukat Tosun, ölüm tehditleri almaya başladı. Jiyan Tosun'un ise saldırının yaşandığı sırada müvekkilleriyle görüşmede olduğu öğrenildi.

Avukat Jiyan Tosun'a yakın kaynakların yaptığı açıklamada, "Dün akşam Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesi üzerine Küçükçekmece Savcılığı’na gittik. Ancak savcı konu bu kadar önemli olmasına rağmen gelip ifade almadı. Emniyet’e talimat yazmasını istedik. Bunun üzerine ifade vermek için emniyete gittik. Burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşana kadar tutulduk. Jiyan Tosun'un kişisel bilgileri telegram gruplarında paylaşılıyor. Telefonları susmadı. Yoğun tehditler alıyor. 15 yaşındaki çocuklar dahi arıyor. Küfür, hakaret ediyor. Numarası oyun gruplarında dahi paylaşılmış. Can güvenliği tehlikede" diye konuştu.

TAŞKAYA: TELEGRAM'DAN GÖRÜP PAYLAŞTIM

Avukat Tosun’u hedef gösteren Adem Taşkaya söz konusu paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklama, “Avukatın bilgilerinin telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim" dedi.

"Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dileyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz?" sorusu sorulan Taşkaya, "Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Ben de aynı durumdayım" diyerek kendisini savundu.

ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise söz konusu paylaşımın hukuki bir sorun doğurduğunu ancak parti olarak paylaşımı yapan Adem Taşkaya'ya ilişkin herhangi bir adım atmayı düşünmediklerini bildirdi.

Jiyan Tosun, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.