Joker rolüyle büyük beğeni toplayan Joaquin Phoenix, Napoleon Bonaparte'ın hayatını anlatan filmde başrolde yer almaya hazırlanıyor.

Joaquin Phoenix, Napolyon Bonaparte'ı canlandıracak

Ünlü yönetmen Ridley Scott’ın 19. yüzyılda yaşayan ve Cumhuriyet’i lağvederek kendisini Fransız imparatoru ilan eden Napoleon Bonaparte'ın hayatını anlatacağı "Kitbag" filminin başrolünü Joaquin Phoenix’in oynayacağı duyuruldu.

Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak filmin senaryosunu da kaleme alacak olan Scott, bu görevi 2017 yapımı polisiye gerilim filmi All the Money in the World'de birlikte çalıştığı David Scarpa'yla birlikte yerine getirecek.

YAPIMCILIĞI FREE VE WALSH ÜSTLENİYOR

Filmin yapımcılığını ise Scott Free ve Kevin Walsh üstleneceği açıklandı. Film Napolyon’un kökenine ve karısı Josephine'le olan değişken ilişkisine odaklanacak.

Yönetmen Ridley Scott, "Gladiator", "The Martian", "Black Hawk Down" ve "Thelma & Louise" filmleriyle en iyi yönetmen dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Geçen yıl “Joker” filmiyle en iyi erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazanan Phoenix ise “Walk the Line”, “The Master” ve “Gladiator” performanslarıyla da aday gösterilmişti.

NAPOLYON'UN HAYATI

Phoenix'in hayat verceği tarihi karakter Napolyon, Fransız Devrim Savaşları sırasında askeri kampanyalara liderlik etti ve 1804'ten 1814'e kadar Fransa'nın imparatoruydu. Aynı zamanda, Waterloo'da yenilmeden önce ülkeye bir dizi savaşta komutanlık yaptı. Önce Elba Adası'na, daha sonra 51 yaşındayken, 1821'de öldüğü Saint Helena'ya sürüldü.