CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda Joe Biden’ın sekiz ay sonra servis edilen sözleri gündeme geldi. Parti Sözcüsü Öztrak, “Sekiz ay önce bu laflar söylendiğinde bu ülkenin Dışişleri Bakanı neredeydi, bu densizliğe ne cevap verdi? Saray’ın kibirli adamı neden sekiz ay sustu?” dedi.

Joe Bıden’ın sözleri CHP gündeminde: Saray 8 ay neden sustu?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez’de bir araya geldi. MYK toplantısının ana gündem maddeleri, dış politikada yaşanan gelişmeler, ekonomik göstergeler ve parti çalışmaları oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla çok sayıda konuda görüş alışverişinde bulundu. Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin yakından takip edilmesini isteyen Kılıçdaroğlu’nun, parti içi meselelerle ilgili ise başta Muharrem İnce ve Abdullah Gül meselesi olmak üzere parti yöneticilerinin beyanatlarında “dikkatli olmasını” istediği öğrenildi.

MYK toplantısında ABD başkan adayı Joe Biden’ın Türkiye’deki muhalefetin desteklenmesine yönelik sözleri de gündeme geldi. Partililer, iktidarın aylar sonra bu açıklamayı gündeme getirmesini “siyasi rant çabası” olarak değerlendirdi.

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD’li Joe Biden’ın sözlerinin yaklaşık sekiz ay sonra yeniden dolaşıma sokulmasına tepki gösterdi. İktidarın bu açıklamaları siyasi rant devşirmek için kullandığını ifade eden Öztrak, “Ülkeyi artık yönetemeyen saray hükümeti, eski defterlerden kendisine alacak çıkarmaya çalışıyor. Sekiz ay önce ABD’de Demokrat Parti’nin adayı tarafından söylenmiş ve kabul edilemeyecek sözler daha yeni yurtiçine servis edildi. Sekiz ay önce bu laflar söylendiğinde bu ülkenin Dışişleri Bakanı neredeydi, bu densizliğe ne cevap verdi? Sarayın kibirli adamı neden sekiz ay sustu? Erdoğan’ın ‘Dostum’ diye hitap ettiği kişi, bu lafları eden kişi. Bu nasıl bir kucaklaşma? Bizim tek desteğimiz milletimizdir. Biden’a tavsiyemiz kankası Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçmesidir” dedi.

'ERDOĞAN SÖZÜMÜ DİNLİYOR'

Fox News’a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, kasımdaki seçimlerde rakibi olacak Demokrat Partili Joe Biden’ın göreve uygun olmadığını savundu.

İlginç iddialarda bulunan Trump, Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la başa çıkacak zihinsel kapasitede olmadığını söyleyerek, Erdoğan’ın dünya liderleri içinde ancak kendisini dinlediğini söyledi.

“Geçen hafta dünya liderleri benden Erdoğan’ı aramamı rica etti. ‘Neden’ diye sordum” diyen Trump, Fox News’a şu açıklamayı yaptı: “Dediler ki o bir tek seni dinler, bizi dinlemiyor. Bu ABD yüzünden mi diye sordum. ‘Hayır. Senin yüzünden, senin kişiliğin yüzünden. Tek dinleyeceği kişi sensin. Çünkü o kişilik bir tek sende var. Onunla anlaşabiliyorsun’ ki bu doğru. Ben onunla anlaşabiliyorum. Beni dinliyor.

KEDİSİNİN MAMASI BİLE DOLARLA

Ahmet Hakan’ın dolar kuru ile ilgili sorusuna “Dolarla mı maaş alıyorsunuz” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu sözleri hakkında da konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, “Dolar yükseliyor endişeleniyorum, diyen sunucuya dolarla mı maaş alıyorsun diye soruyor. O sunucu maaşını dolarla mı alıyor bilemeyiz ama sürekli poz vermekten çok hoşlandığı kedisinin maması bile dolarla alınıyor. Milletin çitlediği çekirdek bile dolarla ithal ediliyor. Sarayın sosyete damadı hala televizyonlara çıkıp pembe masallar anlatıyor. Gülücükler eşliğinde çokomelli mi iyi puf kek mi daha iyi polemiklerine giriyor. Ne de olsa sosyete damat, başka bir derdi yok. Bu beceriksiz yönetimin elinde milli paramızın satın alma gücü kuşa döndü. Düğün davetiyesi icra dairesinden gelen tebligata benzemeye başladı. Millet artık düğüne derneğe gidemez oldu” diye konuştu.

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depreme değinen Öztrak, rant hevesinin deprem korkusunun önüne geçtiğini söyledi. İktidarın depremin etkilerini azaltmak için bir şeyler yapmak yerine yandaşları sevindirdiğini ifade eden Öztrak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Depremin etkilerini azaltmak için hiçbir şey yapılmadı. Toplanma alanlarını bile AVM’lerle doldurdular, sonra da ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diye timsah gözyaşları döktüler. Şimdi de Kanal İstanbul diyerek milyarlarca doları rant projesine gömmeye hazırlanıyorlar. Kanal daha açılmadan etrafını parsel parsel yandaşlara peşkeş çekiyorlar. Saray, işi gücü bırakmış yerel yönetimlerimizin elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar. Yerel yönetimlerle artık uğraşmayın, bir araya gelin, istişare edin.”

DEZENFEKTAN PARASI ALINIYOR

Son olarak açılış tarihi ertelenen okulların son durumu hakkında konuşan Öztrak, ailelerin borç yükü altında ezilirken okul yönetimlerinin kendilerinden yeni taleplerde bulunduğunu söyleyerek, “Okulların açılışı yeniden ertelendi. Peki bu erteleme süresi içinde derslik ihtiyacı giderilebilecek mi? Kayıtlar yapılırken ailelerden dezenfektan parası alındığını duyuyoruz. Eğitimdeki bu düzensizlik nedeniyle bir nesli kaybetmek üzereyiz. Veliler ne yapılacağını bilmiyor. Sağlık Bakanı, ‘Bu zaten beklediğimiz bir durumdu’ diyor, şikayet etmekten, tweet atmaktan başka bir şey yapmıyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YİNE TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını bildirdi.