ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya krizine ilişkin yaptığı ve yaptırımları duyurduğu açıklamasının ardından ruble, dolar karşısında yüzde 1 değer kazandı.

Joe Biden konuştu, ruble değer kazandı

ABD Başkanı Joe Biden’in Ukrayna’yla ilgili açıklamalarından sonra ruble dolar karşısında yüzde 1, avro karşısında da yüzde 0.8 değer kazandı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Biden’in Ukrayna etrafındaki durumla ilgili ifadelerinin ardından dolar 0.9 ruble düşerek 78.9 rubleye düştü.

Avro kuru da 90 rublenin altına düştü.

BİDEN'IN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik adımlarını "işgalin başlangıcı" olarak nitelendirerek, Rusya’ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü duyurdu.

Rusya'ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü duyuran Biden, "Rusya'nın iki büyük finans kuruluşu VEB ve askeri bankalarına yaptırım uyguluyoruz. Rusya'nın dış borçlarına da geniş yaptırımlar getiriyoruz. Bu da Rus hükümetinin Batılı finans kuruluşlarından artık para kazanamayacağı anlamına geliyor. Rusya artık ne Avrupa'da ne de ABD'de piyasadan borç ticaret yapamayacak" diye konuştu.

Biden, yarından itibaren Putin'e yakın kişilere ve Putin'in aile üyelerine de yaptırım getireceklerini kaydederek, "Bu kişiler, Kremlin'in politikalarının yolsuzlukla elde ettiği kazançlara ortaklar, bu nedenle bedeli de paylaşmalılar" dedi.