Johnny Depp'in kendisi hakkında "eşini döven" ifadelerine yer veren The Sun gazetesine ve yazı işleri müdürü Dan Wooton'a açtığı davayla ilgili karar bugün açıklandı. Depp, davayı kaybetti.

Johnny Depp, iftira davasını kaybetti

Oyuncu Johnny Depp, kendisi hakkında eski eşi Amber Heard'e şiddet uyguladığı iddiasıyla 'eşini döven' ifadelerini kullanan The Sun gazetesine açtığı iftira davasını kaybetti.

The Guardian'da yer alan habere göre, Londra'daki Yüksek Mahkeme, Depp'in The Sun'ın kendisi hakkında yaptığı haberlerle ilgili olarak açtığı iftira davasında imajı zedelendiği için tazminat alma talebini reddetti.

The Sun gazetesi, Depp'in eski eşi Amber Heard'ün oyuncu tarafından en az 14 defa şiddete maruz bırakıldığını haberleştirmişti.

Depp, Heard'e şiddet uyguladığı iddialarını tamamen reddederken The Sun gazetesine ve eski eşi Amber Heard'e ayrı iftira davaları açmıştı.

NE OLMUŞTU?

Depp, eşi Amber Heard ile 15 ay süren evliliğini 16 Ağustos 2016 günü noktaladı. Bu süreçte çiftin kavga görüntüleri internete sızarken, 30 yaşındaki Heard, Depp'in kendisini şiddete maruz bıraktığını açıklamıştı.

Boşanmanın ardından, Depp, eski eşini 'dövdüğünü' yazdığı için The Sun'a iftira davası açtı. 57 yaşındaki aktörün kendisini çok ağır düzeyde istismar ettiğini söyleyen Heard, "Bazı olaylar o kadar vahimdi ki, kasten ya da kontrolünü kaybedip çizgiyi aşarak beni öldüreceğinden korktum. Özellikle ilişkimizin son döneminde beni pek çok kez bilhassa öldürmekle tehdit etti" diye konuştu.

Depp, ise suçlamaları reddederek asıl şiddet görenin kendisi olduğunu savunmuştu.