Belçika hükümeti Johnson & Johnson'ın Covid-19 aşısını olan 40 yaşın altında bir kadının oluşan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ülkede 41 yaşından küçükler için Johnson&Johnson ile aşılamayı durdurdu.

Johnson&Johnson aşısı, Belçika'da 41 yaş altına yasaklandı

Belçika Sağlık Bakanlığı, Johnson and Johnson firması tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının 41 yaşından gençlere uygulanmayacağını bildirdi.

Bakanlık, kararın, aşının yapıldığı 40 yaşından küçük bir kadının kanda pıhtılaşma sonrası hastaneye kaldırılması ve 21 Mayıs'ta hayatını kaybetmesinden sonra alındığını belirtti.

Belçika Sağlık Bakanlığı, Avrupa İlaç Ajansından (EMA) kadının ölümünün aşıyla ilgili olup olmadığını araştırmasını talep etti. EMA'dan gelecek yanıta kadar aşının 41 yaşından büyüklere yapılacağı kaydedildi.

EMA, daha önceki açıklamalarında, ABD'de görülen vakaların ardından aşıyla kanda pıhtılaşma vakaları arasında bağ bulunabileceğini ancak bunların çok nadir görülen yan etkiler arasında bulunduğunu ve aşının faydalarının risklerinden fazla olduğunu açıklamıştı.