Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Lokman Kızılören’i son üç yılda 6 farklı okula müdür ve vekâleten müdür, bir okula ise kurucu müdür olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

Joker müdür 3 yılda 6 okul gezdi

BERKAY SAĞOL

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lokman Kızılörenli’nin, 2017 yılından bu yana 6 farklı okula müdür ve vekâleten müdürlük ve bir okulda ise kurucu müdürlük görevine atandığı öğrenildi. Kızılörenli’nin son 3 yılda sırasıyla Buca’da bulunan Akşemsettin Ortaokulu, Buca Atatürk Spor Lisesi, Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi, Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Buca Ömer Seyfettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve son olarak Buca Toki Turgut Özal İlkokulu’na görevlendirildiği öğrenildi.

28 Ağustos tarihinde görevlendirildiği Buca Toki Turgut Özal İlkokulu’nun müdürü İsmail Aksoy'un ise, atama ve tayin başvurularının sona ermesinin hemen ardından emekliliğini istediği için Kızılören’in oraya müdür vekili olarak görevlendirildiği ileri sürüldü.

Kızılörenli'nin Toki Turgut Özal İlkokulu’nda vekaleten müdür olarak görevlendirildiği bilgisi okulun internet sitesinde de yer aldı.

İDARECİ ATAMALARINDA LİYAKAT ESAS ALINMALI

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can'ın ise özellikle vekaleten idare atamalarında, kendine yakın kişileri görevlendirdiği iddia edildi. Şikâyetler üzerine ulaştığımız Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can konu hakkında bilgi veremeyeceğini belirtirken, Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, kendilerine bu konuda bir şikayet gelmediğini söyledi. Eğitim İş İzmir 1 No’lu Buca Şube Başkanı Yusuf Kaya ise, Kızılören'in sadece iki okulda vekaleten görevlendirildiğini bildiğini belirtti. Eğitim Bir Sen Buca İlçe Başkanı Murat Işkın da, bu konu hakkında bir şikayet olmadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, bu tür iddiaların kendilerine de geldiğini söyleyerek, “Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız görüşmede, vekaleten görevlendirmeleri daha çok beceriye göre yaptığını, Toki Turgut Özal İlkokulu ile ilgili şikayetlerin doğru olmadığını ve oradaki müdürün emeklilik tarihine bakılabileceğini söyledi. Eğitim Sen olarak son yıllardaki atamaların mülakatla ve yandaş sendikaların etkisiyle yapıldığını biliyoruz. Liyakat esasına dayanmayan idareci atamalarının biz en azından vekâleten atamalarda, atama yapılan okulun çalışanlarının görüşü alınarak yapılmasından yanayız” dedi.