Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı teknik direktör Jorge Jesus ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Jesus'un, gece saat 00:00'da İstanbul'a geleceği iddia edildi.

Jorge Jesus, Fenerbahçe için İstanbul'a geliyor
Fotoğraf: İHA

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığını teknik direktör Jorge Jesus'un gece 00.00'da İstanbul'a geleceği öne sürüldü.

Vole’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre Ankara’dan yola çıkan bir uçak Portekiz’e doğru havalandı.

Sabuncuoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Jorge Jesus'u almak için 3 saat önce Ankara'dan havalanan uçak gece saat 00:00'da İstanbul'a inecek" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen hafta katıldığı bir programda, "Bizim çalışabileceğimiz iki teknik direktör var. İsmail Kartal veya Jorge Jesus. Kararımızı pazartesi gününe kadar açıklayacağız. 13 veya 14 Haziran'da yeni sezonu açacağız" ifadelerini kullanmıştı.

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Jesus, 24 Temmuz 1954'te Portekiz'de dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine 1973'te başlayan Jesus; Sporting CP, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi ekiplerin formasını giydi. Jesus teknik direktörlük kariyerine 1989'da Amora takımıyla başladı.

Jergus, teknik direktörlük kariyerinde; Amaro FC, Felgueiras 2015, Uniao Maderia, CF Estrela, Vitoria Setubal, CF Estrela, Vit. Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, SC Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal ve Flamengo'da görev yaptı.

Jesus Benfica ile 2009-2010, 2013-2014, 2014-2015 yıllarında Portekiz Ligi şampiyonu oldu. Ayrıca Benfica ile 5 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa kazandı.

Tecrübeli teknik direktör, Sporting Lizbon ile 1 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı.

Jesus, Flamengo'da ise 1 lig şampiyonluğu, 1 Süper Kupa, 1 Copa Libertadores ve 1 Sudamericana şampiyonluğu yaşadı.