Josef de Souza: Neden kart gördüğümü anlamakta güçlük çekiyorum

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Josef de Souza, MKE Ankaragücü karşılaşmasında Beşiktaşlı futbolculara saldıran taraftara müdahale ettiği için kırmızı kart görmesine ilişkin açıklama yaptı. Souza, "Neden kart gördüğümü anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında dün Beşiktaş deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından sahaya giren bir Ankaragücü taraftarı Beşiktaşlı futbolculara saldırdığı anda müdahalede bulunan Josef de Souza kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

Brezilyalı orta saha oyuncusu, yaşanan olayla ilgili siyah-beyazlı ekibin resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Neden kırmızı kart gördüğünü anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Josef de Souza, "Saldırı toplu olarak bulunduğumuz yere yönelikti. Elinde bıçak mı var, ne var bilmiyoruz. Cenk dönmeseydi, saldırgan belini kırardı. Ne niyetle saldırdığını bilemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Benim saldırma niyetim yok. Sadece savunup bırakıyorum" diyen Souza, "Kenara koşarak hemen güvenliği, polisi çağırmaya çalıştım. Bu, görüntülerde de görülüyor. Niyetim kötü olsaydı polisi ve güvenliği çağırmazdım. Hakem benden rica etti ve ben de tüm maçta hakeme yardımcı oldum. Neden kart gördüğümü anlamakta güçlük çekiyorum. Bu tip olayların saha içinde olması en büyük üzüntüm. Umarım bir daha yaşanmaz. Kafamızın içinde sadece futbol olmalı, gerisi bizi ilgilendirmiyor."