Trafik kazası sonrası 29 yaşında yaşamını yitiren Alanyaspor’un Çek futbolcusu Josef Sural’ın ailesi, kulübün kendilerine verdiği sözü tutmadığını belirtti. BirGün'e konuşan Sural ailesinin avukatı Elif Göksel Yılmaz, "Aylarca kulübe ulaşmaya çalıştık ancak bizi oyaladıktan sonra ‘size hiçbir borcumuz yok’ yanıtını aldık" dedi

Josef Sural’ın ailesi: Alanyaspor verdiği sözü tutmadı

EREN TUTEL

28 Nisan 2019 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası 29 yaşında yaşamını yitiren Alanyaspor’un Çek futbolcusu Josef Sural’ın ailesi, kulübün kendilerine verdiği sözü tutmadığını açıkladı.

Josef Sural’ın eşi Denisa Sural, avukatları Elif Göksel Yılmaz ve Serra Bozarslan aracılığıyla yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İCRAYA VERDİKTEN SONRA PARAYI ALABİLDİK"

“Denisa Sural, eşi Josef Sural’ın vefatından 10 ay sonra Josef Sural’ın hayatta olduğu süreye ilişkin ödenmeyen son iki aylık ücretini ancak Alanyaspor’u icraya vererek tahsil edebildi. Söz verilen bakiye sözleşme süresine ait ücretlere ilişkin Denisa Sural’ın talebi ise herhangi bir vaat veya yükümlülükleri olmadığı ileri sürülerek Kulüp tarafından reddedildi. Josef Sural’ın son iki ücretini dahi yargı yoluyla tahsil edebilmiş olmak ve bekledikleri desteği görememiş olmak ülkemizi bu denli seven Sural Ailesinin üzüntülerini daha da artırdı. Bu nedenle, Alanyaspor taraftarına ve çok sevdikleri Türk Halkına içinde bulundukları zor ve üzücü durumu siz basın mensupları aracılığıyla iletmek istedi.”

İTİRAZ EDİLECEK

Açıklamada kazaya sebep olan sürücü Esat Altıntaş'ın aldığı 2 yıl 11 ay hapis cezasına da itiraz edileceği belirtilerek, “Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi 2019/232 Esas sayılı dosyasının 16.07.2020 tarihli duruşmasında Alanyaspor’un kıymetli futbolcularından biri olan Josef Sural’ın vefatına sebep olan trafik kazasına ilişkin aracın sürücüsü Esat Altıntaş’ın 2 YIL 11 AY süre ile cezalandırılmasına buna ek olarak 1 YIL 6 AY süre ile ehliyetine el konulmasına karar vermiştir. Sural Ailesi adına buradan Sayın Mahkeme heyetine ve dosyamızda görev alan Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza adaleti mümkün olan en seri şekilde tecelli ettirdikleri için teşekkürü borç biliriz. Ancak ne yazık ki, sanık sürücü Esat Altıntaş’ın bilinçli taksirle cezalandırılarak daha fazla ceza alması gerekirken basit taksirden 2 YIL 11 AY süre ile cezalandırılmasının hukuka aykırı olduğu kanaatini taşıdığımızdan söz konusu karar tarafımızdan istinaf edilmek suretiyle bir üst merciiye taşınmıştır” denildi.

BORCUMUZ YOK CEVABI

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sural ailesinin avukatı Elif Göksel Yılmaz, kulübün aile verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek, “Denisa Sural ülkesine dönmeden önce kulüp yönetimi birçok vaatte bulundu. Açıklamaları basına da yansıdı. Ancak ne yazık ki vaatlerini tutmadılar. Sural’ın iki aylık maaşını ancak 10 ay sonra icra yoluyla alabildik. Denisa hanım çok üzgün ve bu muameleyi hak etmediğini düşünüyor. Aylarca kulübe ulaşmaya çalıştık ancak bizi oyaladıktan sonra ‘size hiçbir borcumuz yok’ yanıtını aldık” şeklinde konuştu.

Yılmaz, Denisa Sural’ın iki küçük çocukluğa yaşadığını ve kulübün sözünü tutmaması nedeniyle geçinmekte zorluk yaşadıklarını da sözlerine ekledi.