Liverpool'un sevilen Alman teknik direktörü Jürgen Klopp, Messi'yi daha çok beğendiğini ancak mükemmel bir oyuncu tarif etmesi istenirse bunun Ronaldo olacağını söyledi

Jürgen Klopp, ‘Messi mi Ronaldo mu?’ sorusuna yanıt verdi

Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, futbol tarihinin cevabı en fazla tartışılan sorularından biri olan “Messi mi Ronaldo mu?” sorusu hakkındaki düşüncülerini paylaştı

Freekickerz adlı YouTube kanalına konuk olan Klopp, tercihini Arjantinli yıldız Lionel Messi’den yana kullandı.

Her iki futbolcu hakkında da övgü dolu sözler sarf eden Klopp, son 12 Ballon d'Or ödülünün 11’inin Messi (6) ve Ronaldo (5) tarafından kazanıldığını hatırlattı.

53 yaşındaki Alman teknik direktör, Cristiano Ronaldo’nun mükemmel bir fiziksel yapısı olduğunu belirtirken, Messi’nin ise sihrini ‘çok kolaymış’ gibi gösterebildiğine dikkat çekti.

İKİSİNİ DE SAVUNMAK İMKÂNSIZ

“Bana göre Messi daha iyi” diyen Klopp, “İkisine karşı da oynadık ve onları savunmanın neredeyse imkansız olduğunu yaşayarak gördük" dedi. Klopp öte yandan “Messi'yi daha çok beğeniyorum; ama mükemmel bir futbolcu tarif etmemi isterseniz, size Ronaldo gibi hızlanan, koşan ve sıçrayan birini tasvir ederdim” ifadesini kullandı.

Klopp ayrıca iki yıldızın da futbol tarihine kısa sürede büyük bir iz bıraktığını kaydederek “Ne yazık ki ikisi de yaşlanıyor” dedi.