Şarkıcı Justin Bieber sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kendisine 'Lyme' hastalığı teşhisi konulduğunu açıkladı

Justin Bieber’a Lyme teşhisi


Kanadalı şarkıcı Justin Bieber Lyme hastalığına yakalandı. 25 yaşındaki şarkıcı Instagram hesabında “Zor bir yıl oldu” diye yazdı. Ayrıca kronik viral bir enfeksiyondan müzdarip olduğunu da ekledi.

Sosyal medyada yayılan “uyuşturucu problem yaşıyor” dedikodularının farkında olduğunu aktaran Bieber, cildindeki lekelerle iyi görünmediğini de itiraf etti.

justin-bibeber-a-lyme-teshisi-672822-1.
Fotoğraf: İnstagram

Lyme hastalığı nedir?

Lyme hastalığı, keneler yoluyla taşınan dört ana bakteri türünden birinin enfeksiyonu sonucunda oluşur. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Borrelia burgdorferi ve Borrelia mayonii, Lyme hastalığına neden olurken, Avrupa ve Asya'da Borrelia afzelii ve Borrelia garinii bu hastalığın ortaya çıkmasına sebep olur. Bakteriyi taşıyan kenelerin yoğunlaştığı, çimenli ve yoğun ormanlık alanlarda yaşar veya zaman geçirirseniz, bu hastalığa yakalanma olasılığınız daha yüksektir. Kene istilası olan bölgelerde önlemler almak bu açıdan önemlidir.