KA.DER 14. Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü pandemi tedbirleri kapsamında, Tuzla’daki İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde geçekleşti. Toplantıda KA.DER Genel Yönetim ve Danışma Kurulu’nda görev alacak isimler belli oldu. 2002 yılından bu yana KA.DER çatısı altında çalışmalarını sürdüren Nuray Karaoğlu, yeniden Genel Başkan olarak seçildi.

KA.DER’de görev alacak isimler belli oldu

Türkiye’de kadınlar, farklı sosyal alanlarda varlıklarını kanıtladıkları halde üst düzey yönetimlerde, özellikle de siyasette, eşit temsilden hala çok uzak bir konumda.

Bu eşitsizliği gidermek, tüm yurttaşların kararlara katılımını sağlamak, kadın deneyimi ve çözüm üretme yeteneğini sosyal ve siyasal alanlara kazandırmak amacıyla Mart 1997’de kurulan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için, 24 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

KA.DER 14. Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü pandemi tedbirleri kapsamında, Tuzla’daki İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde geçekleşti. Toplantıda KA.DER Genel Yönetim ve Danışma Kurulu’nda görev alacak isimler belli oldu. 2002 yılından bu yana KA.DER çatısı altında çalışmalarını sürdüren Nuray Karaoğlu, tekrar Genel Başkan olarak seçildi.

GENEL YÖNETİM VE DANIŞMA KURULU’NDA GÖREV ALACAK İSİMLER BELLİ OLDU

Genel Yönetim Kurulu’na Nuray Karaoğlu, Azime Kocacık, Dr. Elif Atayman, Enif Yavuz, Medine Filiz Pehlivan, Müzeyyen Narman, Prof. Dr. Nilgün Tutal, Av. Yasemin Öz, ve Yeşim Ağırman seçildi.

Danışma Kurulu’na seçilen isimler ise şöyle:

Prof. Dr. Canan Balkır, Av. Emine Perviz Erdem, Prof. Dr. Fatmagül Berktay, İlksen Sorguç Dinçer, İnayet Begüm Yavuz, Melda Onur, Dr. Şengül Altan Arslan, Av. Vildan Yirmibeşoğlu, Av. Zehra Önay Alpago ve Zehra Tosun.

NURAY KARAOĞLU KİMDİR?

Bursa doğumlu Nuray Karaoğlu, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler ve Yönetim Bilimleri alanında yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Karaoğlu, Göztepe Rotary Kulübü’nde 2002-2004 Döneminde başkanlık yapmıştır. KAGİDER üyesi olan Karaoğlu, 2002 yılında KA.DER’e üye oldu. Karaoğlu süreli dergi, eğitim yayınları üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren bir şirketin Yönetim Kurulu Üyesidir. Nuray Karaoğlu, Kadın Girişimciliği, Örgüt İçi İletişim Eğitimi, Toplumsal Cinsiyet ve Kota Eğitimi, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi, Erickson Denge Merkezi NLP Practitioner Sertifika Programlarına katılmıştır.