Art arda gelen zamlara karşı SOL Parti üyeleri eylemlerini sürdürüyor. Denizli, Uşak ve Bartın’dan seslenen parti üyeleri, “İktidar, bekası için milyonlarca yurttaşı ateşe atıyor. Kabarık faturaları kabul etmiyoruz” dedi.

Kabarık faturaları kabul etmiyoruz

POLİTİKA SERVİSİ

Yeni yılla birlikte peş peşe gelen zam yağmuru yurttaşı açlığa mahkûm ederken SOL Parti’nin eylemleri dün de devam etti. Ülkenin pek çok farklı noktasında Saray yönetiminin iktidarda kalmak için ülkeyi ateşe attığını vurgulayan SOL Parti üyeleri dün de Denizli, Uşak ve Bartın’da bir araya gelerek hükümeti hemen istifa etmeye çağırdı.


Denizli Candoğan Parkı’nda toplanan SOL Parti üyelerinin okuduğu basın açıklamasında “Türkiye ekonomiden siyasete derin bir kriz içinde. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir ÇİN modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltmeyi başardılar. Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bunu da başarı olarak sunup övündüler” ifadeleri yer aldı.

Yalanlarınıza karnımız tok

“Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti” denilen açıklama şöyle: “Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkansız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkum edildik. Zamlara, pahallığa yeter diyoruz. Doğalgazın, üretimlerinde sınai girdi olduğu sanayi tesisleri, yüzde 345 oranındaki fiyat artışlarını maliyetlerine derhal yansıtıp, kendi ürün satış fiyatlarını yükselteceklerdir. Bütün bunlar fiyat artışlarını hızla yükseltecek, hayat pahalılığını katlanarak arttıracaktır. Kara kışın ortasında, bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde yurttaştan daha fazla fedakarlık beklemek aymazlıktır. Fedakarlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Beşli çetelerdir. Denizlimizde şehir içi ulaşım zamlandı, köprüler ve otobanlar zamlandı. Sırada şehirlerarası ulaşım var, görüşmeler sürüyor kısa zamanda buna da zam gelecek. Yalanlarınıza artık karnımız tok.”

Tüm zamlar geri alınsın

Uşak SOL Parti üyeleri eski belediye önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması okuyan parti üyeleri taleplerini, şöyle sıraladı: “Elektrik ve Doğalgaz Zamları Geri Çekilsin Yüzde 18 Olan KDV Sıfırlansın. Bu hizmet halka kolayca karşılayabileceği bedellerle sunulmalı ve bu çerçevede yapılan zamlar geri alınmalıdır. Ne şekilde tarif edildiği tartışmalı bir sosyal yardım programı yerine, sayıları her gün artan enerji yoksulluğunu ortadan kaldırmak için 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak miktar olan 230kwh elektrik ücretsiz olmalıdır.”

Bartın’da eski belediye binası önünde toplanan SOL Partililer de iktidarın bekası için ülkenin geri kalan tümünün açlığa ve karanlığa mahkum edildiğine dikkat çekti. 20 yıllık AKP döneminde halkın her geçen gün daha da yoksullaştığının altını çizen parti üyeleri, enerjinin temel bir insan hakkı olduğunu vurguladı. Kabarık faturalara razı olmayacaklarını belirten partililer hükümeti istifaya davet etti.