Kabataş yalancılarından al haberi: Yorgunluk değil, paslanma var

Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” çıkışının parti tabanında rahatsızlığa yol açtığı haberlerini bir süredir okuyorduk. Türkiye tarihinin en tehlikeli provokasyonlarından biri olan Kabataş yalanının ortaklığını yapacak kadar AKP’ye yakın kalemlerin yazdıkları, meselenin tabanda bugüne kadar olan rahatsızlıkları su yüzüne vuracak kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Kabataş yalanını Star’da ilk yazan isim olan, bugünlerde hicret ettiği Karar Gazetesi’nde köşe yazan Elif Çakır,Erdoğan’ın “Çalışıyorsunuz görüyorum. Ama eski ruhu veremiyoruz” sözlerini başlığa taşımış. “Eski ruh”un ne olduğunu uzun uzun anlatıp, neden verilemediğinden dem vurmuş. Aman yanlış anlaşılmasın, 2019 seçimlerini “Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar dert ediniyor”muş kendisi. O yüzden Erdoğan’ın buradan zaferle ayrılması için hamasetin terk edilmesini tavsiye etmiş.

Katlar, yatlar, ballı maaşlar

“Gezicilerin başörtülü anneye saldırı görüntüleri var. Görüntüleri izledim” ifadesi asla unutulmayacak olan Nihal Bengisu Karaca da, Habertürk’teki yazısına “Metal değil kalp yorgunluğu” başlığı atmış. Tehlikeli sulara dalarak 15 Temmuz sonrası devletin beka sorununu çözmek için atılan bazı adımların “subjektif” faydayla atıldığını söylemiş. Hatta bazı kişilerin “mecralar aracılığıyla FETÖ ile bağlantılı gösterilip karalandığı”nı yazmış. En tehlikeli kısma geliyorum. Neden yorgunlar sorusuna net bir teşhis koymuş:

“Erdoğan’ın ve ailesinin adını katına, yatına, önemli kurumların danışmanlığına, yönetim kurulu üyeliğine tahvil ederken; ne yaptıklarını görenlerin aşil tendonlarını keserek yükselişlerini daha da tahkim edenler yüzünden yorgunlar.”

Her yandaşa göre yorgunluğun sebebi farklı görünüyor. Belli m olur... Sözün sahibi çıkıp “Raconu keser” de yeniden Kabataş tipi yalanlarda hizalanırlar belki... Lig uzun maraton, önümüzdeki yalanlara bakalım.

*****

Mehter Marşı’yla gelen İzmir Marşı’yla gider

kabatas-yalancilarindan-al-haberi-yorgunluk-degil-paslanma-var-339778-1.Bir kere de yanılalım, bir kere de şaşıralım. İktidara yaranmak için, kutuplaşma siyasetinde el yükselten, nefret söylemine en çok sarılanın, gizlemek istediği bir şeyleri olduğu ortaya çıkıyor. Statlarda yükselen İzmir Marşı’ndan rahatsız olan Konyaspor’un Başkanı Ahmet Şan, bu kervanda foyası ortaya çıkan son örnek. ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Şan, tepkiler üzerine Konyaspor başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Bu arada tutuksuz yargılama esastır. Bunu yazalım önce. Ama onca insan ByLock kullandığı için tutukluyken; hatta bırakın cepte yüklü olmasına, ByLock kullananlar tarafından aranmak Kadri Gürsel’in sırtına suç olarak yüklenirken Konyaspor Başkanı neden serbest bırakıldı? Konya’nın cezası için devreye giren Başbakan Binali Yıldırım ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu mu araya girdi acaba? Bizimkisi merak işte..

Bu arada Konya’nın müstafi başkanı ne ilk ne son olacak. “Reisten çok reisçi” olanların da, korsan “racon” kesenlerin de foyası çok yakında ortaya çıkacak.

*****

kabatas-yalancilarindan-al-haberi-yorgunluk-degil-paslanma-var-339779-1.Ağlamak gerçekten bir işe yaramıyormuş

Yukarıda gördüğünüz kupür, 10 Şubat 2011 tarihine ait. Cumartesi Anneleri’nin, Başbakan Erdoğan ile buluşmasına ait. Radikal Gazetesi’nin birinci sayfasını kaplayan “Gözyaşı komisyonu” başlıklı habere göre, “Başbakan anneleri ağlayarak dinleyince, Meclis ilk adımı attı.”

Başta Berfo Ana olmak üzere yakınlarını kaybedenleri araştırma kararı almıştı Meclis. Erdoğan dabizzat görüştüğü Berfo Ana’nın, oğlu ile son konuşmasını AKP Meclis Grubu’nda anlatırken, milletvekilleri de hüngür hüngür ağlamıştı. Meraklısı Youtube’dan hüzünlü anları izleyebilir…

Adalet göremeden bu dünyadan göçtü Berfo Ana… Açılan dava da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde devam ediyordu. Dün İsmail Saymaz imzalı Hürriyet’te çıkan haberden öğrendik ki, Adalet Bakanlığı AİHM’ye “Berfo Ana öldü, dava düşsün” savunması göndermiş. Ne diyelim “Rabbimiz de Milletimiz de affetsin...”

*****

Gözünüz Aydın Meral Hanım

MHP Milletvekili Koray Aydın, dün törenle Meral Akşener cephesine geçti. Yeni partinin örgütlenmesinden sorumlu olacakmış. Akşener ve arkadaşlarının MHP ile yolları ayırması sürecinde MHP’de kalmayı tercih etmişti. Hem de Akşener ve ekibine önemli bir suçlama yönelterek: “Akşener’e cemaat destek oluyor.”

kabatas-yalancilarindan-al-haberi-yorgunluk-degil-paslanma-var-339780-1.Hayır, Mayıs 2016’daki bu açıklamadan bu yana ne değişti bilmiyoruz… Sözünü ettiği desteği geri mi çekti cemaat? Yoksa Koray Aydın, MHP’nin 2019 kongresinden umudu kesince rotayı buraya tekrar çevirmiş olmasın? Hani MHP’deki koltuğu bile kaybetme riskine karşı köprüden önce son çıkışı kullanmış gibi görünüyor.

Meral Akşener’in de, sağ kolu Ümit Özdağ’ın da “Partimize yoğun başvuru var, gelmek isteyenleri titizlikle seçiyoruz” dediği bu mu? Kendilerine cemaatçi diyen birini seçerken hiç mi zorlanmadılar?

*****

“Racon” meselesine dair birkaç kelam…

Erdoğan’ın “Racon” tekelinin kendisinde olduğunu hatırlatması, tetikçilerin hedefindeki bazı isimlere nefes aldırmış görünüyor. “Baaak gördün mü, Reis ne güzel verdi ağzının payını... Naaaber?” çocuksuluğunda köşeler kaleme alıyorlar.

Hani “gazetelerden propaganda bülteni yaratan karanlık” ortadan kalktı sanki, korsan raconcuları oralara babam yerleştirdi sanki… Hangi gazeteye hangi kalemşörün yerleştirileceğine, hangi “kullanışlı aptal”in işi bitince kaleminin kırılacağına da babam karar veriyor.

Ona göre… Sıkıntısı olan babamla konuşsun.