Gazetemizin yazarı Enver Aysever hakkında, MOBESE görüntüleri, içeriden anlatımlar ve polis raporuyla çürütülen 'Kabataş yalanı’nın yayılmasını sağlayan isimlere canlı yayında yalancı dediği için hapis istemiyle dava açıldı.

‘Kabataş yalanı’nı savunanlara ‘yalancı’ diyen Enver Aysever’e dava açıldı

Davayı kendi Twitter hesabından duyuran Aysever, “‘Kabataş Yalancıları’na hakaret ettiğim(!) için, hakkımda hapis istemiyle dava açıldı. Bunu da başarmış oldum böylece, yalancılar değil, ‘yalancı’ dediğim için ben yargılanıyorum. HAYALDİ GERÇEK OLDU!” diye yazdı.

PROGRAMDA NELER OLMUŞTU

Yazarımız Enver Aysever 25 Şubat’ta Habertürk TV'deki canlı yayında Kabataş iddiasını gündeme getirmiş, bunun üzerine, programın diğer konukları Star yazarı Halime Kökçe, Anadolu Ajansı eski genel müdür Kemal Öztürk ve Türkiye yazarı Ceren Kenar tartışma sonrası stüdyoyu terk etmişti.

Balçiçek İlter tarafından hazırlanan Karşıt Görüş programında, Türkiye Gazetesi yazarlarından Ceren Kenar, gerçek resmin görülmesi gerektiğini söylemişti. Bunun ardından Aysever, 'Kabataş yalanı'nı hatırlatarak “Olmayanlar üzerinden toplumu galeyana getirdiniz, sizin gazeteleriniz bunu yaptı, vicdanınız sızlıyor mu sızlamıyor mu?” sorusunu yöneltmişti.

Aysever’in sözlerine alınan Star yazarı Halime Kökçe ise görüntüler ifadesini boşa çıkarsa da, ‘üzerleri çıplak, deri eldivenli‘ göstericilerin saldırısına uğradığını iddia eden Z.D. adlı kadının beyanına güvenilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kökçe, kendisinin sadece Z.D.’nin dile getirdiği iddiaları yazdığını, hiçbir zaman saldırıya ilişkin görüntüleri izlemediğini vurgulamıştı.

Aysever ise bu cevaba karşılık olarak, “Tertemiz bir eylemi kirletmek için yalan söylediniz Türkiye’ye, bunun yüzünden yargılanacaksınız” demişti.

Daha sonra akademisyen Koray Çalışkan'ın konuya ilişkin görüşlerini paylaştığı dakikalarda ayağa kalkan Kökçe, Balçiçek İlter’in uyarılarına karşın canlı yayını terk etmişti. Kökçe'nin ardından Öztürk ve Kenar'da stüdyoyu terketmişlerdi.

Üç konuğu programı terkeden Balçiçek İlter ise programı kapatmıştı.