Kabazlı'da 'yol' isyanı: 'Oy alamamalarından dolayı mı hizmet yapmıyorlar?'

Salihli’nin en büyük köylerinden olan ve büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen Kabazlı Mahallesi halkı, yetkilere seslenerek köylerinin yollarının yapılmasını istedi. Köy halkı düzenledikleri basın toplantısıyla uzun yıllardır köylerinin ana caddelerine hiçbir şekilde bakım veya yenileme çalışmasının yapılmadığını ifade etti.

salihligazetesi.com'un haberine göre, Manisa’nın Salihli İlçesine bağlı Kabazlı Mahallesi sakinleri, köylerinin yollarının bozuk olduğu parke taşı çalışması ve yollarda bakım çalışmalarının yapılmadığını belirterek yolların özellikle son yıllarda köy halkı için bir çileye dönüştüğünü ifade etti.

Yollar mahalleli için bir çileye dönüştü

Köy halkı adına konuşan Köy muhtarı Tuncay Kılıç, geçtiğimiz yıllarda köyün ara sokaklarına parke taşı çalışmalarının yapıldığı ama köyün ana yollarına hiçbir çalışmanın yapılmadığı özellikle kış aylarında son yıllarda mahalle halkı adına yolların adeta çileye dönüştüğünü söyledi.

kabazli-da-yol-isyani-oy-alamamalarindan-dolayi-mi-hizmet-yapmiyorlar-538307-1.

“İkinci sınıf vatandaş olarak mı görüyorlar?”

Kılıç, “Muhtarlık olarak resmi mercilere başvurmamıza rağmen köyümüze hizmet anlamında herhangi bir adım atılmamıştır. Komşu köylerimizde az kullanılan yollara dahi parke taşı döşenip yollara asfalt çalışmasının yapılması 21. Yüzyılda bizleri ikinci sınıf vatandaş olarak mı görüyorlar diye düşündürüyor. Yetkililerden dileğimiz en kısa zamanda sesimizi duyarak ilgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermesi ve yollarımızı yaparak 950 seçmeni bulunan mahallemizi bu çileden kurtarmasıdır” dedi.

“Ayrımcılık yapılmasını protesto ediyoruz”

Kabazlı mahallesi halkı adına konuşan mahalle sakinlerinden Mehmet Kuş, “Kabazlı Mahallesi halkı adına köyümüzün yollarının yapılmasını ve köyümüzde çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmasını istiyoruz. Komşu köylerimizin ara sokaklarına dahi taş döşenirken köyümüzün ana yollarında hiç çalışma yapılmaması acaba seçimlerde oy alamamalarından dolayı mı hizmet yapmıyorlar sorusunu aklımıza getiriyor. Kabazlı halkı olarak köyümüze hiçbir çalışmanın yapılmaması halkımıza ayrımcılık yapılmasını protesto ediyoruz. Atalarımızdan kalan arazilerim, meralarımız satılarak Salihli Belediyesine gelir elde edildi, ama köy halkı olarak yeterince hizmet alamadık. Yetkililerden sorunlarımızın ve yollarımızın en yakın zamanda yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“İçme sularımızda kötüleşti”

Ana caddelerinin en az 30 yıllık olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Yunus Karakoç, “Uzun yıllardır bir çalışma yapılmamasından dolayı içme sularımızda da bozulmalar başladı. İçme su hatlarımız da bu yollar yapılırken yapılmıştı ve bir daha yenileme veya bakım çalışmaları yapılmadı. Mahalle olarak içme suyu alırken komşu köylerimize giderek oradan bidonlarca su getiriyoruz. Köyümüzde gerekli olan çalışmaların yapılmasını sesimizin yetkililer tarafından duyulmasını istiyoruz” dedi.

kabazli-da-yol-isyani-oy-alamamalarindan-dolayi-mi-hizmet-yapmiyorlar-538308-1.