Ana gündem maddesi ekonomi olacak Kabine toplantısı, yarın Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Ayrıca bayram tatilinin kaç gün olacağı da Kabine’de netleşecek.

Kabine toplanıyor: Asgari ücret ve bayram tatili konuşulacak

Kabine toplantısı, yarın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Saray’da toplanacak.

Ekonominin ana gündem olacağı toplantıda, asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Taraflarla görüşmelerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de konuya ilişkin kabineye bir sunum yapması beklentiler arasında.

Eğer asgari ücretliye ara zam kararı çıkarsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapılacak zam oranı netlik kazanacak. Enflasyon oranında fark alacak memur ve emeklilere, fazladan zam yapılıp yapılmamasının da toplantı gündeminde yer alması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kabinede Kurban bayramı tatilinin süresi de ele alınacak. Bayram, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor.

Aynı hafta Cuma günü 15 Temmuz dolayısıyla resmi tatil. Bu nedenle "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" sorusu gündemde.

Kabine toplantısında ‘enflasyonla mücadele’ ve fahiş fiyat artışları da masada olacak. Son ekonomik veriler ışığında atılacak yeni adımlara karar verilecek.

Erdoğan’ın kalabalık bir ekiple katılacağı NATO zirvesi öncesinde yapılan hazırlıklar da son kez masada olacak.