Kabine bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan, başvuruları bugün başlayacak sosyal konut arsalarıyla ilgili detayları kamuoyuyla paylaşacak.

Kabine Toplantısı bugün: Gündemde neler var?
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak.

Toplantıda gündemlerden biri, sosyal konut projesi “İlk Evim İlk İşyerim” kampanyasında gelinen aşama ve sosyal konut arsası olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri için bugün başlayacak başvurularla ilgili kabineyi bilgilendirecek.

EYT DÜZENLEMESİ

Hürriyet'in haberine göre; Toplantıda Erdoğan’ın “Faiz her geçen gün, her geçen ay düşmeye devam edecek” dediği faiz politikası, enflasyonun düşürülmesine yönelik tedbirler ve ekonomideki gelişmeler ele alınacak. Bu kapsamda milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinde gelinen son aşama ve yeni destek ödemelerinin de kabinede gündeme gelmesi planlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü kanun teklifi gündemdeki yerini korurken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Kabine Toplantısı'nda, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak. Birkaç maddeyle sınırlı olması beklenen anayasa değişikliğine yönelik atılacak adımın da Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

Erdoğan’ın son olarak Prag’da katıldığı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nin sonuçları da kabinede konuşulacak. Toplantıda alınan kararları Erdoğan, 'Millete Sesleniş' konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.