Fenerbahçe, iki haftalık galibiyet serisinin ardından Konyaspor’a evinde 3-2 mağlup oldu

Kâbus geri döndü!

Haftanın açılış maçında gelecek sezon kuvvetle muhtemel Fenerbahçe’nin başına geçecek olan Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Konyaspor ile Fenerbahçe Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’nin fark yaratan tek oyuncusu Lens babasının cenazesine katılmak üzere ülkesine gitmişti. Advocaat Lens’in yokluğunda Fenerbahçe’nin kanatlarında Alper ve Chahechouhe’ya emanet edip Volkan Şen ve Sow’u yedek kulübesinde oturtmayı tercih etmişti. Az sayıdaki Fenerbahçe taraftarı maç öncesinde Aykut Kocaman’a sevgi, maç esnasında ise Chahechouhe’ya tepki gösteriyordu.

Maç beklendiği gibi başladı. Fenerbahçe oyun merkezini rakip yarı sahaya taşıyor ancak pozisyona girmekte zorlanıyordu. Dirençli şekilde topun gerisinde duran Konyaspor ise kaptığı toplarla rakip savunmayı dengesiz yakalamayı planlıyordu. Maçın ilk golü Bajic - Milosevic ortaklığı sonucu Boşnak golcünün ayağından geliyordu. Martin Skrtel şapkasından tavşan çıkararak sonucu eşitliyor ancak golden hemen sonra Konyaspor önde yaptığı baskı sonucu topu kapıyor ve Bajic ikinci kez Fabiano’yu çaresiz bırakıyor ve ligdeki 12. golünü atıyordu. 26’da Fenerbahçe yine çıkarken kaptırdığı topta Milosevic’in şutu direğe değil de ağlara gitse ev sahibi maçın ilk yarım saati dolmadan havlu atacaktı. Maçın sonucunu kabullenmeyen tek Fenerbahçeli Fernandao 33’de talihsiz bir sakatlık yaşıyor, Van Persie oyuna giriyordu.
İlk yarıda Fenerbahçe’de sahada hiç bir varlık gösteremeyen o kadar çok oyuncu vardı ki memlekette canlı iddia oynanıyor olsa devre arasında Advocaat’in kimi çıkaracağına dair oranlar açıklanırdı. Tecrübeli teknik adam hiç birşey yapmayanlardan Ozan’ı oyundan alıp Sow’u sahaya sürmeyi tercih ediyordu. Oyuncular değişse de sahadaki oyun değişmeyince, top rakipteyken dirençli olup top kendisinde olduğunda ayağa ve etkili oynayan Konyaspor’un üçüncü golünü Ömer Ali Şahiner kaydediyordu. Son yarım saate girerken skorun ve taraftar protestolarının etkisiyle Fenerbahçe baskı kurup son vuruşlarda başarısız olduğu pozisyonlar da bulmaya başladı. Advocaat’ın son kozunu oynamak için sabrı kalmamıştı. Volkan Şen 67’de Neustadter’in yerine oyuna giriyordu. Fenerbahçe baskısı 72’de sonuç veriyor ve tribünlerin sevgilisi Moussa Sow “yönetim istifa” sesleri eşliğinde farkı bire indiriyordu. Maçın son çeyreğinde Fenerbahçe baskıyı arttırıp pozisyonlar buluyor ancak son vuruşlardaki beceriksizlik / şanssızlık devam ediyordu. Fırat Aydınus’un bitiş düdüğü sadece maçın değil Fenerbahçe için sezonun da bitişini ilan ediyordu. Sezonu özetleyen şarkıyı söylemek de tribünlere kalmıştı; “seninle ağlarım, seninle gülerim...”

Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım’ı, Türkiye’nin ise Tayyip Erdoğan’ı bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek emekli etmesinin zamanı geldi de geçiyor...