Kâbus kaldığı yerden devam

Yönetiminden futbolcusuna, teknik adamından taraftarına kabus gibi bir sezon geçiren Galatasaray, bu sezona yakışır bir derbi mağlubiyeti alarak havlu attığını resmen ilan etti.

Derbinin ilk yarısı beklendiği gibiydi aslında. İki teknik adam da takımlarının sezon boyunca devam eden problemlerine bu maç için yeni bir şey üreterek çözüm bulmayı denemek yerine adeta kaderlerine razı olmuş halde oyuncularını sahaya sürdüler. Hem oyuncu seçimi, hem diziliş hem de oyun felsefesi açısından takımların berbat durumunun birbirinden farkı yok aslında, dolayısıyla Podolski’nin yarım pozisyonu dışında bomboş geçen bir devrenin ardından soyunma odasına gidilmesine çok şaşırmamalıyız. Oyuna Galatasaray açısından bakarsak şunu net biçimde söyleyebiliriz. Sarı-kırmızılıların sezon başından bu yana formsuzluklarını devam ettiren Selçuk, Semih, Sneijder, Sabri gibi oyuncularının yanına, sezona iyi başlayan ancak haftalar geçtikçe performansları gerileyen Tolga, Bruma, Yasin, Muslera, Carole gibi oyuncular da katıldı ve Tudor ligin sonunu bu formsuz oyuncu yığını ile bitirmek zorunda artık. Maçın uzatmalarında gelen gol ise bu sene takımın sol bekinde meydana gelen gediklerin bir başkasıydı. Toplu ya da topsuz Fransız sol bek Carole bu sezon arkasına defalarca oyuncu kaçırdı ve bunların bir çoğu da Galatasaray kalesinde gole ya da tehlikeye yol açtı. Aslında bu doğal sonuca şaşırmak yerine, Dick Advocat’ın maçın başından beri bunu denememesini sormak lazım, ancak onun da sebebini biliyoruz. Fenerbahçe’nin hocasının durumu da çok iç açıcı değil, tek farkı onun bir de üstüne üstlük en hafif tabiriyle boşvermiş olması.

Galatasaray camiası için sezonun geri kalan kısmı işkence içinde geçecek. Muhtemelen yeni bir yönetim, teknik adam ve bütçe elverdiği ölçüde futbolcu topluluğu gelecek sezon bizi bekliyor. Bu yapılanmayı gerçekleştirecek bir camia olduğunu daha önce birkaç kez bize gösterdiler, ancak bu sefer 2011 yılında Fatih Terim göreve geldiğinde transfer edilen Eboue, Elmander, Ujfalusi, Riera, Melo, Sneijder, Drogba gibi oyunculardna kurulu bir kadro kurmak da çok olası değil. Bu şartlar altında geleceğin de çok parlak göründüğünü söyleyemeyeceğiz.