Aydın'da kaçak kazı yapan 7 kişiden 2'si metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Diğer 5 kişi gözaltına alındı.

Kaçak define kazısında metan gazı zehirlenmesi: 2 ölü

Aydın'ın Söke ilçesinde, define aramak için kaçak kazı yapan 7 kişiden 2'si, metan gazından zehirlendi. Kuyuda, ekiplerin çalışmasıyla 1 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 5 saat süren çalışmalar sonucunda diğeri kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Serçin Mahallesi Bafa Gölü yakını Kale Kırklığı mevkiindeki sit alanında define için kaçak kazı yapan K.Ü (32), M.Ç. (45), N.B. (77), B.H (47), M.T (51), Ali Uludağ (24), Erdinç Yaver (40) isimli 7 kişiden 2'si, saat 13.30 sıralarında indikleri kuyudan çıkamadı.

Dışarıda kalan diğer arkadaşları, kuyuda oluşan metan gazından zehirlendiği belirtilen Ali Uludağ ve Erdinç Yaver'i kendi imkanlarıyla çıkaramayınca jandarmadan yardım istedi. Olay yerine jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zehirlenen 2 kişiden Ali Uludağ'ın yapılan çalışma sonucunda cansız bedenine ulaşıldı.

Erdinç Yaver'in (40) cansız bedeni ise yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucunda AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kuyudan çıkartıldı. Ali Uludağ'ın (24) ardından çıkartılan Yaver'in cenazesi de Söke Faik Kocagöz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, define aramak için gelen ancak kuyuya girmeyen 5 kişi ise jandarma tarafından gözaltına alındı.