İBB'nin yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak'taki kaçak kafeler, Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, "Bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı gereken yargı sürecini başlatacağımızı İstanbulluların bilgisine saygıyla sunarım” dedi.

Kaçak kafeleri yıkmak isteyen İBB engellendi

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak'taki kaçak kafeler, AKP’li Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi. Ayrıca bu kafelerin 2019 yılında da imar affından faydalandığı biliniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin imar planı değişikliğine tepki gösteren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İmar Barışı’ndan yararlanarak yapı kayıt belgesi alan bu yapılar afet anında da vatandaşlarımızın can güvenliği için risk teşkil etmektedir. Bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı gereken yargı sürecini başlatacağımızı İstanbulluların bilgisine saygıyla sunarım” ifadelerini kullandı.