Kayseri Tomarza'da Ergün Madenciliğe ait krom madenindeki göçük ile ilgili davada maden patronları, beraat etti

Maden patronlarına iş cinayeti davasında beraat

Kayseri Tomarza’da iki yıl önce Ergün Madenciliğe ait krom madeninde 19 Ağustos’ta yaşanan göçükte bir işçi yaşamını yitirmiş, bir işçide yaralanmıştı.

Bülent Kılıç’ın yaşamını yitirdiği, Volkan Bozkurt isimli işçinin ise yaralı kurtulduğu iş cinayetiyle ilgili dava açılmıştı. Dava sürecinde iş cinayetinin sorumluları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararla yargılanan dört kişiye 1 yıl, 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklaması ise geri bırakıldı. İki kişi de berat etti.

Öte yandan göçüğün ardından madende çalışan bir işçi, “Yaklaşık bir hafta önce yapı denetimciler gelip madeni kapattı. Sonrasında hiçbir şey değişmemesine rağmen maden izinsiz açıldı ve çalışmaya devam edildi. Önlem alınmadığı için bir işçi kardeşimiz yaşamını kaybetti. Sorumlular yargılanmalıdır. İşçilerin hesabı sorulmalıdır. Yeter artık” ifadelerinde bulunmuştu.

İş cinayetinin ardından 100’e yakın işçinin çalıştığı maden ocağı denetlenmiş, maden ocağının çalıştırılamayacağına dair rapor tutulmuştu.

DHA