Yeni sezonda ilk kez tiyatroseverlerle buluşan ve yıllardır sahnelenmeye devam eden oyunları derledik

Kaçırılmayacak 5 oyun

Özel tiyatrolar yeni sezonda da ilgi çekmeye devam ediyor. Birçok tiyatro sezona yeni oyunlarla başladı. Bu hafta tiyatroseverlerle buluşacak 5 oyunu derledik. İşte etkinlik önerilerimiz;

Şiddetin hikâyesi: Dogville
Versus Tiyatro, yeni sezonda dünyaca ünlü Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier’in kült filmi Dogville’i sahneliyor. 12 kişilik kadrosu ile seyirci ile buluşan oyunun yönetmenliğini Kayhan Berkin üstlendi. Berkin’in yönetmenliğinde tiyatro için tasarlanan yeni bir uyarlanan oyun ile seyirciye yeni bir meydan okuma alanı yaratmayı amaçlıyor. Oyunun kadrosunda; Cantürk Çolak, Cenk Doğar, Ece Çeşmioğlu, Esra Yaşar, Güzide Arslan, Gökhan Gürün, Mehmet Yılmaz, Müfit Aytekin, Nihan Aypolat, Olcay Yusufoğlu ve Rüzgar Aksoy yer alıyor.

Oyunun konusu: Amerika’da 1930’ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla Colorado’da Dogville adlı küçük bir kasabaya sığınır. Dogville kasabasında yaşayan Tom, Grace’in saklanmasına yardım etmek için kasabalılarla konuşur. Grace kasabalılarla tanışır, kasabalılar onu tanımak için iki hafta süre verirler. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Dogville’de geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve kasaba sakinleri bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Önceleri kadına ve bu yeni duruma karşı çekingen olan halk, aldıkları riskin de verdiği cesaretle Grace’den sonu gelmeyen isteklerde bulunmaya başlarlar. Oyun 26 Ekim Cuma akşamı İstanbul’da Uniq’te tiyatroseverlerle buluşacak.

Metot
Semaver Kumpanya’nın 7 sezondur oynadığı ‘Metot’ oyunu şimdi de UNIQ Hall’ün dev sahnesinde 1 Kasım’da seyircisiyle buluşacak. Jordi Galceran’ın 2003 yılında kaleme aldığı, bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen 4 adayın tüm hünerlerini ortaya koyup işi almak için verdiği mücadelenin anlatıldığı oyunun yönetmen koltuğunda Serkan Keskin bulunuyor. Mustafa Kırantepe, Sarp Aydınoğlu, Serkan Keskin, Sezin Bozacı’nın rol aldığı oyunun sahne tasarımı ise Cem Yılmazer’e ait. Günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini açığa çıkaran oyun psikolojik gerilim türünün en başarılı örneklerinden sayılıyor.

Yalnızlar Kulübü
Sami Berat Marçalı’nın yazıp yönettiği yeni oyunu “Yalnızlar Kulübü”; TOY İstanbul ve B Planı’nın ortak yapımcılığında sahneleniyor. 30 -31 Ekim akşam saat 20.30’da TOY İstanbul’da sahnelenecek tek perdelik “Yalnızlar Kulübü” kadrosunda Kaya Akkaya, Devin Özgür Çınar, Olgu Baran Kubilay, Umut Kurt, Ceren Taşçı ve Duygu Yetiş’i buluşturdu. Oyun, bir kişisel gelişim kursunun on haftalık serüvenini mercek altına alıyor.

***

Teftişör
Tiyatro Adam, Teftişör adlı komedi tarzındaki oyununu 25 Ekim’de Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Gogol’un Müfettiş adlı oyunundan uyurlanan Teftişör’ü, Oğuz Utku Güneş yönetti.

***

Manik Atak

Başrollerini Devrim Yakut ve Bihter Dinçel’in paylaştığı ‘Manik Atak’ oyunu, 24 Ekim Çarşamba günü ilk kez seyirci ile buluşuyor. Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği oyunun yönetmen koltuğunda

Barış Dinçel var. Bihter Dinçel’in yazdığı oyunun müzikleri ise Tolga Çeb’ye ait. Oyun, Beşiktaş Kültür Merkezi’nde saat 20,30’da başlayacak. Manik Atak’ın konusu; “Bu,tesadüfi bir karşılaşma değildi, planlıydı! Yeri, saati, sebebi belliydi.
İki kadın! Kim olduklarını biliyorlardı ama henüz birbirlerini tanımıyorlardı. İkisi de tuhaf şeyler olabileceğini ihtimallerine dahil etmişti ama dakikalar ilerledikçe bu karşılaşmanın, sebebinden taşan, manik bir karnavala dönüşeceğini tahmin etmemişlerdi! Namlunun ucundaki o kadın mıydı, öbürü mü? Geçmiş miydi, yoksa gelecek mi?”