İzmit Belediyesi’nin AKP’li Nevzat Doğan döneminde TÜGVA ile yaptığı protokol, CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in belediye başkanı seçilmesinin ardından bozuldu. Belediye, TÜGVA yurdunun tahliyesini istedi. TÜGVA’nın bu karara karşı açtığı davada belediyeyi temsil eden kişi ise İzmit Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi ve Birinci Başkanvekili Aysel Demirtaş oldu.

Kaderin cilvesi: AKP’li isim ile TÜGVA, mahkemede ‘karşı karşıya’ geldi

TÜGVA ile İzmit Belediyesi arasında devam eden mahkeme sürecinde, yandaş vakıf ile AKP’li İzmit Belediye Meclis Üyesi ve Birinci Başkanvekili Aysel Demirtaş karşı karşıya geldi.

Eski AKP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı da olan Aysel Demirtaş’ın yaşanan mahkeme sürecinde TÜGVA’ya karşı İzmit Belediyesi’nin temsilcisi olduğu öğrenildi. Yaşanan bu sürece gerekçe olarak Belediye Kanunu’nda yer alan ilgili madde gösterildi.

Kocaeli Gazetesi’nden Nazım Özgün Erbulan’ın haberine göre, CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in temsil ettiği kuruma karşı, yani kendi meclisinde alınan karar gereği davalık olduğundan, temsil yetkisinin, birinci başkanvekili Aysel Demirtaş’a ait olduğu ifade edildi.

Öte yandan söz konusu madde kapsamında Demirtaş’ın isterse kendisinin ya da yetki vereceği biri ile de temsil ettirebileceği ifadesi de yer aldı.

DAVANIN NEDENİ TAHLİYE KARARI

İzmit Belediyesi’nin bir önceki AKP’li Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı döneminde TÜGVA ile yapılan 25 yıllık protokol, Belediyesi’nde Fatma Kaplan Hürriyet’in başkan olmasının ardından bozulmuştu. Belediye, TÜGVA Erkek Öğrenci Yurdu için tahliye talimatı vermişti.

TÜGVA, tahliye işlemi ile ilgili İdare Mahkemesi’ne başvururken Kocaeli 2. İdare Mahkemesi dava sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Ayrıca mahkeme, belediyeye ait taşınmazlarla ilgili güncel tapu kayıtlarının, belediye ile vakıf arasındaki protokolün, konuya ilişkin diğer bilgi ve belgelerin mahkemeye gönderilmesini istemişti.

İPTAL TALEBİNİ CUMHUR İTTİFAKI REDDETTİ

Mahkeme sürecinin devam ettiği olaya mahkeme, protokolün iptali için meclis kararı alınması gerektiğini belirtirken konu İzmit Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Mecliste 25 yıllığında tahsis edilen öğrenci yurdu ile yapılan protokolün iptali istendi.

Millet İttifakı meclis üyeleri maddenin komisyona havale edilmesini isterken Cumhur İttifakı meclis üyeleri maddenin direkt mecliste oylanmasını istedi.

Uzun süren tartışmaların ardından maddenin komisyona gönderilmesi oylandı. AKP meclis üyeleri de oylamayı kabul etmedi.

Daha sonra yapılan oylamada komisyona gitmesi teklifi oy çokluğu ile reddedildi.