Kadıköy’de zabıta ekipleri, kaldırımlara konulan ve yayalara zorluk çıkaran scooterları toplamaya başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Ekiplerimizle sabah itibarıyla skuter denetimlerimiz başladı. Uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen skuterleri kaldırıyoruz” dedi.

Kadıköy Belediyesi, kaldırımları işgal eden scooterları toplamaya başladı

HABER MERKEZİ

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede uygunsuz park edilmiş scooterları toplamaya başladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Twitter’dan scooterların araç kasasına konulduğu anlara ilişkin video paylaşarak, “Ekiplerimizle sabah itibarıyla skuter denetimlerimiz başladı. Uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen skuterleri kaldırıyoruz. Yaya hakkını sonuna kadar koruyacağız” açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

"BASİT BİR YAZILIMLA ENGELLEYEBİLİRLER"

Odabaşı, dün yaptığı açıklamada scooterların, firmaların tutumu nedeniyle çevreye verdiği rahatsızlıktan söz etmişti.

Kadıköy’de yayaların haklarını korumak istediklerini belirten Odabaşı, “Bizim bu elektrikli scooterları kiralayan şirketlerin kontrolsüzce yönetmelikte belirtilen sayının katbekat üstünde. Ayrıca çok basit bir yazılımla engelleyebilmeleri mümkünken engellememelerine isyan ediyoruz. Tekrar söylüyorum, bunu yazılımdan yazılıma koyacaktır. Bu ürünlerin park edilmesi noktalarını belirleyebilirler” demişti.

Odabaşı 5 ay önce scooter firmalarına ihtarname gönderdiklerini ifade ederek, “Telefonla veyahut da ulaşılabildiğimiz kanallardan ulaştık ve -sayıları azaltın- dedik. Bize diyorlar ki ‘Kadıköy'de 250 tane aracımız var, bu kadar’ diyorlar. Biz onların söylediğinin doğru olup olmadığını sahada gözlemlerimizle mümkün olmadığını görüyoruz” şeklinde konuşmuştu.