Kadıköy Belediyesinde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 işçi greve başladı. Grev kararı ardından açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Teklifimiz, en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır" dedi. Odabaşı'nın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden işçiler ise, "Bize yüzde 7 zam teklif edildi" açıklamasında bulundu.

Kadıköy Belediyesi'nde 2 bin 300 işçi greve başladı

Kadıköy Belediyesi işçileri, Kadıköy Belediyesinin Genel-İş 1 No'lu Şubenin işçilerle birlikte hazırladığı TİS taslağında yer alan talepleri yok sayması nedeniyle greve gitti. Grev kararı ardından Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'ndan açıklama geldi.

Evrensel'in haberine göre; DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu şube üyesi işçiler gece saatlerine kadar kar yağışına rağmen görüşmelerin sürdüğü Kadıköy Belediyesi binası önünde bekledi. Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca grev ilan edildi.

Kadıköy Belediyesi işçileri toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon oranında zam isterken, belediye yönetimi ise enflasyonun yarısının altında kalan bir zam önermişti.

İşçiler önceden de duyurdukları gibi gece 00.01 itibarıyla belediye binası önüne grev pankartını astı.

BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI’NDAN AÇIKLAMA

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir. Teklifimiz, en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır" dedi.

"Belediyemizde örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile uzun zamandır Toplu İş Sözleşme (TİS) masasındayız. Ancak yapılan görüşmeler sorununda toplu sözleşme masasında uzlaşmaya varamadık. Sonuç olarak, 16 Şubat tarihinde Kadıköy Belediyesi'nde grev var. Kamuoyuna ve işçi haklarına verdiğimiz değer nedeniyle yaptığımız açıklama, ön bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ancak şunu da belirtmeliyiz ki, teklifimiz merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz, sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir.

Teklifimiz en düşük ücretle yüzde 38 zamdır. Sürecin bu noktaya gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü ve işçi sınıfıyla dayanışma duygularımızı tekrarlayarak, hak arama mücadelesi veren sendikaların, sınıf bilinciyle bütün alanlarda aynı kararlılıkta mücadele etmelerini temenni ediyorum."

İŞÇİLERDEN AÇIKLAMA: ODABAŞI'NIN AÇIKLAMALARI GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

Greve çıkan Kadıköy Belediyesi işçilerinden Belediye Başkanı Odabaşı'nın kamuoyu duyurusu ardından yapılan açıklamada ise, "Gerçekleri yansıtmıyor, bize yüzde 7 zam teklif edildi" ifadeleri kullanıldı.

kadikoy-belediyesi-nde-2-bin-300-isci-greve-basladi-baskan-aciklama-yapti-842355-1.