Kadıköy Belediyesi, “Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi” binasının temelini, hayvanseverler ve çocuklarla birlikte attı. Belediye Başkanı Nuhoğlu, “Hayvanlarımızın özgürce dolaşabilecekleri bir yer yaratıyoruz” dedi

Kadıköy Belediyesi'nden sahipsiz hayvanlar için 'rehabilitasyon ve eğitim merkezi''

HAVVA GÜMÜŞKAYA

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yapılması planlanan “Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi” binasının temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Hayvanseverler ve çocuklarla birlikte gerçekleştirilen temel atma töreninde, sahipsiz hayvanlar için bir barınak değil, özgürlük alanı oluşturulduğu kaydedildi.

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi projesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sahipsiz hayvanların rehabilitasyonunu sağlayacak. Merkezde muayene, acil müdahale, tanı ve tedavi, operasyon, kısırlaştırma, aşılama, aşılanan ve kısırlaştırılan hayvanların tanınmasını sağlamak amacıyla işaretleme, kimliklendirme, sahiplendirme ya da alındıkları ortama geri bırakılma gibi hizmetler yürütülecek. Yaklaşık 5 ay sürecek inşaat çalışmasının ardından hayvanların hizmetine açılacak.

KEDİLERİN SU KAPLARI VE EVLERİYLE KONSER

Temel atma töreni öncesi Band İstanbul Orkestrası, belediyenin sahipsiz hayvanlar için sokaklara koyduğu su kapları ve kedi evlerinden oluşturduğu enstrümanlar ile gösteri yaptı.

Törene, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Arslan, Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği Başkanı Özge Özder’in yanı sıra birçok vatandaş da katıldı.

temelini-cocuklar-atti-sahipsiz-hayvanlar-icin-rehabilitasyon-ve-egitim-merkezi-acildi-531914-1.

TÜM HAYVANLARIN BAKIM YERİ OLACAK

Kadıköy’de çok fazla sokak hayvanı olduğuna değinen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, şöyle konuştu:

“Burası sadece sahipsiz sokak hayvanlarının değil, tüm hayvanların bakım yeri olacak. Bu merkez bizim en büyük eksiğimizdi, eksiğimizi tamamladık. Burada, hayvanlarımızın 1000 metrekarelik bir alanda, özgürce dolaşabilecekleri bir yer yaratıyoruz. Onlar da huzurlu ve mutlu yaşamalı. Yerel yönetim sadece insan değil, tüm canlıları kapsıyor. Bulunduğumuz yerdeki tüm canlıların sorunlarını çözmeye çabalıyoruz.”

AYNI ZAMANDA BİR EĞİTİM MERKEZİ

Kadıköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi aynı zamanda bir eğitim merkezi olma özelliği de taşıyor. Merkezde kanun kapsamında sahipsiz hayvanlar hakkında genel bilgilendirmenin yanı sıra hayvanların yaşam hakları ve sokak hayvanları için neler yapılabileceği, fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı gibi konularda eğitimler düzenlenerek, bilinçlendirme çalışmaları da yapılacak.

ÖZGÜRCE DOLAŞABİLECEKLER

Merdivenköy Caddesi’nde bin 970 metrekarelik alanda, 3 kat olarak projelendirilen yapıda depo alanlarının yanı sıra muayene, operasyon ve acil müdahale odaları ile eğitim odaları yer alacak. Projenin 1000 metrekarelik alanı hayvanların dolaşabileceği yeşil alan olarak tasarlandı. Merkez acil, ilk yardım gibi hızlı ve anlık müdahaleleri yapılan hayvanların barınağa sevki konusunda da ara istasyon olma özelliğine sahip.

temelini-cocuklar-atti-sahipsiz-hayvanlar-icin-rehabilitasyon-ve-egitim-merkezi-acildi-531915-1.