Kadıköy Belediyesi, ilçede 23 Nisan gündemiyle düzenlenen ‘balkon buluşmaları’nın Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını duyurdu. Benzer etkinliğin AKP’nin kontrolündeki Eyüpsultan Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına ise Kadıköy Belediyesi’nin Twitter hesabından dikkat çekildi

Kadıköy Belediyesi’nin alternatif 23 Nisan etkinliği yasaklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılış günü olan 23 Nisan yaklaşırken, koronavirüs nedeniyle halka açık toplu gösteriler yapılamıyor.

Bu kapsamda halka açık etkinliğini iptal eden belediyelerden biri de Kadıköy Belediyesi oldu. Belediye bu durumu, ‘balkon buluşmaları’ adını verdiği alternatif etkinliklerle telafi etmek istedi. Ancak bugün Kadıköy sokaklarında düzenlenen bu etkinlik, ilçe kaymakamlığına takıldı.

Kamuoyuna bir bilgilendirme yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, alternatif 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını duyurdu.

“Mülki idarenin, bu kararı hangi refleksle aldığı bizce malum” diyen Odabaşı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘HALK KUTLAMALARDAN MAHRUM BIRAKILDI’

“Kamuoyuna Önemli Duyuru,

Kadıköy Belediyesi olarak, hazırlıklarını tamamladığımız ve 100. yıla yakışır şekilde kutlamaya hazırlandığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarımızı yaşanan salgın nedeniyle iptal etmiştik.

Ve fakat, 23 Nisan’ın 100. Yılında, hem Kadıköy halkını hem de Kadıköy sokaklarını bu kutlamalardan mahrum bırakamazdık.

Biz de, hem, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı hem en kıymetlimiz olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış kutlamalarını bugün itibariyle başlattık. kadikoy-belediyesi-nin-alternatif-23-nisan-etkinligi-yasaklandi-718934-1.

Konuyla ilgili resmi makamlara bilgi vermemize ve görevli personel bilgilerini iletmemize rağmen, kutlamalarımız Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanarak, görevlilerimiz engellenmiş, en önemlisi Kadıköy halkı, kutlamalardan mahrum bırakılmıştır.

Mülki idarenin, bu kararı hangi refleksle aldığı bizce malum. Ama, bu zor günlerde, birazcık da olsa yüzlerini güldürmeyi başardığımız çocuklara ve Kadıköy halkına nasıl bir gerekçe sunacaklarını merak etmekteyiz.

Kadıköy Kaymakamlığı’nın almış olduğu bu kararla, bugün başlattığımız bütün etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldığımızı duyuruyor, bu anlayışı ve kararı kamuoyunun takdirine bıraktığımızı, ilan ediyoruz.

Ulusal egemenliğimizi kutlamamıza kimse engel olamayacak.”

AKP'Lİ BELEDİYELERDE SORUN YOK!

Kadıköy Belediyesi'nin alternatif 23 Nisan etkinliği yasaklanırken, AKP'nin kontrolündeki belediyelerin benzer etkinlikleri ise sorunsuz şekilde gerçekleştirildi.

Kayyumla yönetimi değiştirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Eyüpsultan Belediyesi'nin engellenmeyen bu etkinliklerine, Kadıköy Belediyesi de Twitter hesabından dikkat çekti. Belediye "Size yasak yok mu" paylaşımıyla çifte standarta dikkat çekti.

kadikoy-belediyesi-nin-alternatif-23-nisan-etkinligi-yasaklandi-718938-1.