Kadıköy’de bulunan Aksi Pub çalışanları, önceki gece bir çalışanın tehditlerine tepki gösteren müşterileri darp etti. Üç kadına tekmeler savuran çalışanlar bir kişinin de burnunu kırdı. Darp edilen kadınlardan K. E., “Kadıköyde çeteleşen gruplar tarafından işletilen mekanların istedikleri gibi tehdit edip, terörize ettiği bir iklimle de uzlaşmayacağız” dedi. Aksi Pub, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada tüm çalışanların işine son verildiğini iddia etti.

Kadıköy’de Aksi Pub çalışanları, müşterileri darp etti

SEDA BALMUMCU

İstanbul Kadıköy’de önceki akşam kutlama için Aksi Pub’a giden 11 kişilik arkadaş grubu, bar çalışanları tarafından darp edildi.

Yusuf Savur isimli çalışanın kurmak istediği samimiyete karşılık vermedikleri için tehdit edilen müşteriler, tepki gösterip bardan ayrıldıktan sonra Savur ve diğer bar çalışanları tarafından darp edildi. 3 kadının bar çalışanları tarafından tekmelendiği olayda bir kişinin burnu kırıldı, bir kişi ise kafasını kaldırıma vurarak yaralandı.

Darp edilenlerden K. E. yaşananları BirGün’e anlattı.

Arkadaşlarının tiyatro oyununun ardından kutlama için daha önce hiç gitmedikleri Aksi Pub’a gittiklerini belirten K. E., “Servis yapan Yusuf Savur isimli eleman, aramızdaki konuşmalar esnasında isimlerimizi öğrendi ve masaya geldikçe bize isimlerimizle hitap etmeye başladı. Daha sonra ‘hesabınız asgari ücreti geçiyor’ gibi şakalar yaparak arkadaşımız Görkem’e ‘hadi bakalım koçum hesabı sen kapatıyorsun’ dedi. Biz bu tavırdan rahatsız olduğumuz için hesabı istedik. Savur ise hesabı masaya getirme yetkisi olmadığını, içeride ödeyebileceğimizi söyledi” dedi.

Fişi görmek için ısrar ettiklerini belirten K. E. daha sonra Savur’un “Siz içeri gelin göreceksiniz hesabı” gibi tehditler savurduğunu başka bir çalışanın hesabı getirerek Savur adına özür dilediğini ifade etti.

Bardan çıkarken Savur’un arkalarından “Bir daha bu sokaktan geçemezler. Geçerlerse bakın ne yapıyorum” diye bağırması üzerine “Bu yaptığınız ahlaksızlık” diyerek tepki gösterdiklerini ve barı terk ettiklerini ancak bar çalışanlarının dışarıda etraflarını çevirdiğini söyleyen K. E. şöyle devam etti:

“Çalışanlar Görkem’i yumruklamaya başladı. Müdahale eden arkadaşımız Mustafa’yı yere düşürüp kafasını kaldırıma çarptılar. Daha sonra arkadaşlarımızı kurtarmak için ben ve 2 kadın arkadaşım dahil olduk. Bu sırada Ali Serdar Gül isimli kişi bize defalarca tekme attı. Başka bir bar çalışanı, Gül’ü bizlerden uzaklaştırmaya çalıştı fakat kendisi bize tekmeler savurmaya devam ediyordu. Diğer bar çalışanları, bana ve kadın arkadaşlarıma şiddet uygulayan bu kişiyi olay yerinden kaçırdı.

‘ÇETELEŞMİŞLER’

5-6 çalışanın saldırdığını ancak emniyete hepsinin getirilmediğini, barın işletmecisi ve çalışanların adeta çeteleştiğini belirten K. E. şöyle devam etti:

“Bu sırada barın işletmecisi Tuncay isimli şahıs geldi ve bize bunu yapanları en başta kendisi Kadıköy’de barındırmayacağını söyleyerek bizi şikâyetçi olmaktan vazgeçirmeye çalıştı. Fakat karakola gittiğimizde çok farklı bir manzarayla karşılaştık. Adeta orada bir çete düzeni kurmuşlar. Bize yardımcı olmaya çalıştığını iddia eden işletmeci Tuncay, polise ‘Bunlar benim mekânımda çok alkol aldılar, kendilerinde değiller’ diyerek bizi itibarsızlaştırmaya ve beyanlarımızın ciddiye alınmaması gerektiğine ikna etmeye çalıştı. Biz avukatımız ile ifade verirken nezaretteki bar çalışanları hala küfürler ediyordu.

Gereksiz samimiyetine karşılık vermediğimiz bir bar çalışanının öfkelenmesi üzerine tırmandırdıkları bir gerginlik sonucu çeteleşmiş bir grup tarafından hem kadınlar hem erkekler olarak darp edildik. Darp raporu aldık ancak Görkem’in burnunun kırıldığını dün fark ettik. Bunu da darp raporuna ekleteceğiz.”

‘BU İKLİM İLE UZLAŞMAYACAĞIZ’

K. E., son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Kadıköy’de çeteleşen gruplar tarafından işletilen mekanların istedikleri gibi tehdit edip, terörize ettiği bir iklimle uzlaşmayacağız. Hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz.

BARDAN AÇIKLAMA

Aksi Bar, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile olayı doğruladı. Yapılan açıklamada tüm çalışanların işine son verildiği iddia edildi. Açıklamaya ilişkin konuşan K. E., "Yevmiye çalıştırdıkları 3 kişiyi işten çıkararak bu olayın üstünü kapatmaya ve temize çıkmaya çalışıyorlar. Bize saldıranlar bu 3 kişiden ibaret değildi, en az 6 kişilerdi. Bu açıklamayı kabul etmiyoruz" dedi.

kadikoy-de-aksi-bar-calisanlari-musterileri-darp-etti-942075-1.