Kadıköy'de koronavirüs denetimleri kapsamında "maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı" gerekçesiyle bir kadına şiddet uygulayarak gözaltına alan polisler görevinden uzaklaştırıldı.

Kadıköy'de bir kadına şiddet uygulayan polisler görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri sırasında bir kadının gözaltına alınması sırasında şiddet uygulayan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığı bildirildi

Valilik açıklamasında, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin COVİD-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur.

Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA

Söz konusu olayla ilgili Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Twitter hesabından açıklama yaptı. Aktaş, soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması için talimat verdiğini söyledi.

Aktaş’ın mesajı şöyle:

“Kadıköy’de yaşanan olayla ilgili tarafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, devam eden soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması talimatını verdim.

Hassasiyetinizin farkındayız. Biz de aynı hassasiyeti paylaşıyoruz...”