Kadıköy'de Bisiklet Çalıştayı: Yüzünü bisiklete dön

Kadıköy'de Don Kişot Bisiklet Kolektifi tarafından 21-22 Ekim tarihlerinde Bisiklet ve Kent Çalıştayı düzenleniyor. ‘Yüzünü Bisiklete Dön‘ sloganıyla yapılacak çalıştay, kent ve yurt genelindeki bisiklet severleri bir araya getirecek.

Don Kişot Bisiklet Kolektifi tarafından 21-22 Ekim tarihlerinde iki gün boyunca Bisiklet ve Kent Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay ‘Yüzünü Bisiklete Dön ‘ sloganıyla kent ve yurt genelindeki bisiklet severleri, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir araya getirmeyi planlıyor.

Kalkınma adı altında kentlerin yaşanması daha zor alanlara dönüştürüldüğü günümüzde ulaşımın her geçen gün daha büyük bir kriz ve çevre-gürültü kirliliğine dönüştüğüne dikkat çekilecek olan çalıştayda belirlenen konu başlıklarında akademisyenler, kent planlamacıları, hukukçular, medya uzmanları, triatlon sporcuları,bisiklet aktivistleri ve ilgili konuşmacılarla sorunlar masaya yatırılarak çözüm kanalları aranacak.

Çalıştayda ayrıca serbest kürsü ve çalışma grupları oluşturulacak, yurt genelinden görsel bağlantılar kurularak, bisiklet kullanıcıları ve katılımcılar konu başlıkları çerçevesinde kazanımları
ve tecrübelerini paylaşacaklar.

Çalıştay programı şöyle:

21 Ekim Cumartesi

13:00 Bisikletin Hukuku – Aysu Melis Bağlan (“Sporun Hukukçusu” Sosyal Medya Kullanıcısı ve Kadıköy Bisiklet Birimi Bileşeni)

13:40 Bisiklet ve Medya – Bağış Erten (Eurosport Yayın Yönetmeni)

14:20 Bisiklet Kalp Dostudur – Prof. Dr. Ali Serdar Fak (Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Merkezi)

15:00 Kokteyl

16:00 Bisikletli Kadın Olmak – İpek Saraç (Bisiklet Sporcusu, Sosyal Medya Uzmanı)

16:40 Serbest Kürsü

17:40 Ara

18:00 Çalışma grupları

22 Ekim Pazar

13:00 Bisiklet Dostu Kent Tasarımı – Arzu Erturan (TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Üyesi, Sokak Bizim Derneği Başkanı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve
Bölge Planlama Bölümü Araştırma Görevlisi) – Doç. Dr. Kevser İsmet Üstündağ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Uzmanlık Alanı:
Kentsel Planlama, Kentsel Ulaşım Planlaması, Planlama Eğitiminde Temel Tasarım)

13:40 Erişilebilirlik -Mahmut Keçeci (Engelli Hakları Forumu)

14:20 Dünyaya İki Teker Üzerinden Bakmak – Murat Sevinç (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi, Diken ve Gazete Duvar Köşe Yazarı)

15:00 Kokteyl

16:00 Bir Aktivizm Aracı Olarak Bisiklet – Don Kişot Bisiklet Kolektifi Aktivistleri

16:40 Forum: Bisiklette Yan Yana Durmanın Felsefesi

17:40 Ara

18: Çalışma Grupları