Kadıköy’de eylem: Nehirler yaşam için aksın

14 Mart Dünya Nehirler için Eylem Günü nedeniyle Kadıköy’de, aralarında Munzur Koruma Kurulu, Peri Suyu-Karakoçan Dayanışma İnisiyatifi ve Kadıköy Kent Dayanışması’nın da bulunduğu birçok kurumun çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ülkenin her geçen gün sermaye sahiplerine peşkeş çekildiği belirtilen çağrıda, yaşam alanlarının yok edildiğine ve zorunlu göç uygulandığına dikkat çekildi. Çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Dağlara, derelere, vadilere, ovalara ve doğal yaşam alanlarına yapılan bu vahşi saldırıları, yurtsuzlaştırmayı durdurmak için birlikte mücadele etmeyi ve mücadeleyi büyütmek istiyoruz.”

Kurumların çağrısıyla bölgeye toplanan vatandaşlar “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Dereler özgürdür, özgür akacak” sloganları atarak halay çekti. Bölgeler sayılarak yoklama yapıldı.

Burada seslerini duyurmak için toplandıklarını dile getiren vatandaşlar, “Kış da olsa sonuna kadar meydanlarda olacağız. Biz buraya sesimizi duyurmaya geldik” dedi.

Ortak basın açıklaması yapmak yerine her bölgeden bir kurumun sözcüsüne konuşma hakkı verildi. Sözcüler konuşmalarında yağmalar yapıldığını, halkın yaşam alanlarının elinden alındığı ve göçe zorlandıklarını dile getirdiler. Herkesi birleşmeye çağıran eylemciler, HES projelerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Birleşme çağrısında bulunan eylemciler vatandaşları birlik olmaya, yağma ve talana karşı çıkmaya çağırdı.