Kadıköy'de gol sağanağı
Fotoğraf: DHA

Kadıköy’de Pazar mesaisi… Bir tarafta şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe, diğer yanda düşme hattında yer alan Kasımpaşa… Nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor.

Kanarya’da Jorge Jesus, ilk 11’e Türk futbolunun geleceği gözüyle bakılan Arda’yı yerleştirmiş. Portekizli hocanın pek tercih etmediği genç maestronun performansı özellikle merak ediliyor. Deneyimli teknik direktör Arao’nun yanında bu sefer Crepso’nun yerine Zayc’ı tercih etmiş. Sloven oyuncuyla İrfan Can ve Arda üçlüsü kâğıt üstünde çok şey vadediyor. İlerideki Valencia’yla Batshuayi’nin varlığı da düşünülünce, maç gol kokuyor.

Ligde zor günler geçiren deplasman ekibinde Selçuk İnan, Hadergjnoj’ın yokluğuna Trpan’ı sağ beke yerleştirmiş. Selçuk Hoca, ilk 11’e yerleştirdiği 16 yaşındaki Yasin’i bu sefer sol beke koymuş. Rakibin kanat akınlarına karşı beklerin ne yapacağı acaba dedirtiyor; tıpkı Fall-Mounir-Eysseric ve Hajradinovic dörtlüsü gibi. Bu oyuncular defansif olarak ne verecek; sonucu etkileyecek gibi gözüküyor.


Karşılıklı ataklarla başladı maç. Fenerbahçe sürekli rakip kalede pozisyon ararken, Kasımpaşa özellikle ilk bölümde Fall’ın oynadığı sağ kanattan yüklenmeye çalışıyordu. 21’de yaptığı baskıyla topu takımına kazandıran Arda’nın kaçırdığı Valencia çerçeveyi bulamamıştı. 24’te deplasman ekibi öndeydi. Çabuk kullanılan taçta Ahmet çevirmiş, Fall bitirmişti.

33’te Valencia’nın yerde kaldığı pozisyon üstüne kazanılan penaltıyı kullanan yine aynı oyuncuydu. Batshuayi başta topu alsa da kenarda çıldıran Jesus penaltıcıyı değiştirmişti. Başta Valencia topu direğe nişanlamıştı. Fakat kaleci Erdem erken çizgiyi terk ettiği için atış tekrarlanmış; Ekvadorlu bu sefer hata yapmamıştı. Hemen akabinde Kanarya şiir gibi bir golle öndeydi. Arda’nın kaçırdığı Ferdi ortalamış, Valencia ayak içini konuşturmuştu. İkinci yarı sanki çok daha fazlasına gebeydi…
52’de fark ikiydi. Arda’nın harika aşırtması direkten dönüyor, fırsatçı Valencia hat-trick yapıyordu. Genç maestronun bu vuruşu hayal etmesi bile niye sahada olması gerektiğinin özetiydi. 69’da Valencia yine ağları havalandırıyordu. Ekvadorlu futbolcu bu sefer de Batshuayi’nin direkten dönen şutunu tamamlamıştı. Son bölümde değişiklikler yapan Jesus, Adana deplasmanını düşünmeye başlıyordu. Uzatmalarda Batshuayi skoru ilan ediyordu: 5-1!

Fenerbahçe, Valencia’nın gol olup yağdığı maçta Kasımpaşa’yı rahat geçti. Camianın bu sonuca çok ihtiyacı vardı. 17 yaşındaki Arda muazzam oynadı. Portekizli hocanın sezonun kalanında ona daha çok şans vermesi, futbolseverlerin en büyük dileği. Deplasman ekibine gelince… Bu kadar yumuşak bir orta sahayla çıkacakları her maçta zorlanırlar. İnan’ın takıma müdahalesi şart; aksi takdirde gelecek onun için de takım için de karanlık!