Kadıköy’de gol yağmuru

Kadıköy’de kritik sınav. Konya deplasmanından çok önemli bir galibiyetle dönen Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor’u ağırlıyor. Kanarya zorlu Manchester mücadelesi öncesinde mutlak üç puan kovalıyor. Aksi bir sonuçta kazanın kaynayacağı aşikâr.

Kalede Volkan, sağda Şener, solda Hasan Ali, savunmanın göbeğinde Kjaer ile Skrtel, orta sahanın defansif tarafında Mehmet Topal ile Josef... Advocaat alışageldiğimiz yediliyi yine sahaya sürmüş. Ancak ileriye baktığımızda büyük bir sürpriz var: Emenike kulübede, Aatif ilk 11’de! İşler iyi gitmezse, Kanarya’nın hamlelerini tahmin etmek zor değil. Fakat bu tercihin tabelaya göre saatlerce konuşulacağı da kesin.

Hollandalı teknik direktör yine van Persie ile başlıyor. Mevlana’nın şehrinde şapkadan tavşan çıkaran Lens, ev sahibinin en büyük kozu gibi gözüküyor.

Deplasman ekibinde ise gözler şüphesiz Tudor’da! Yapılan sayısız transferden sonra birçoklarının bir numaralı küme düşme adayı olarak gösterdiği Karabükspor, sezonun ilk çeyreğinde gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanmış durumda. Ligin en çok koşan takımı, İstanbul’da Galatasaray’a uzatmalarda kaybetmiş, Beşiktaş’a yenilse de kök söktürmüştü. Bu maça kadar beraberlik almayan Karadeniz temsilcisi, rakiplerinin üstüne hızlı giderek zorluk çıkarıyor. Ev sahibinin ileride oynayan yetenekli ayaklarının da takım savunmasına katkı vermesi bugün özellikle gerekiyor.

Skrtel’in kaptırdığı pozisyonda Traore, bomboş durumdaki Poko’yu görmek yerine kendi vurunca tabela değişmiyordu. 18’de kazanılan penaltıyı van Persie köşeye güzel bırakmıştı. Fırat Aydınus’un bu kararı anında hakem hocalarının ellerini oluşturmasına neden olmuştu. 29’da Ceyhun çift sarıdan atılınca, deplasman ekibi bir kişi eksik kalmıştı. Ligin en çok top kapan oyuncularından biri olan ön libero, ilk sarısını o penaltıdan sonra almıştı. İlk yarı böyle bitecek derken rakip kaleye yüklenen Skrtel’i harika gören Volkan Şen güzel bir asiste imza atmıştı. Slovak stoper üç adımdan hata yapmamıştı.

Gardı düşmüş boksör misali başlıyordu ikinci yarıya Karabük. 48’de Şener getirmiş, van Persie farkı üçe çıkarmıştı. 52’de Aatif aradığı golü buluyor moralleniyordu. Hemen akabinde Volkan’ın pasında Lens takımının beşinci golünü atmıştı. Kalan dakikalar herkes içim formalite icabıydı.

Manchester öncesi sarı-lacivertliler istediğini rahat aldı. Maç zaten Ceyhun’un atıldığı anda bitmişti. Peki sizce Aydınus aynı kararları Fenerbahçe aleyhine verebilir miydi...