Fenerbahçe ile Trabzonspor’un karşılaşmasında kazanan çıkmadı. Özellikle ikinci yarıda iki ekip de birçok gol pozisyonundan yararlanamazken maç 1-1 eşitlikle tamamlandı

Kadıköy’de gülen yok

Bir tarafta kazanamazsa son 34 yılın en kötü iç saha performansına imza atacak olan Fenerbahçe, diğer tarafta Fenerbahçe’yi 20 yıldır İstanbul’da yenemeyen Trabzonspor... Ev sahibinde eksik çoktu, konuk ekip ise ideale yakın bir onbirle sahadaydı.

Temposuz başlayan maçın ilk çeyrek saati geride kaldıktan sonra önce gerginlik ardından da tempo artmaya başladı. Fenerbahçe’nin en golcü oyuncusu Mousa Sow 18’de topu ağlara yolladığında ofsayttaydı. Senegalli 23’de Hasan Ali Kaldırım’ın şutunda Onur’un çeldiği topu ağlara yollarken ofsayt yoktu.

Golden sonra oyunun temposunun artmasına Fenerbahçe izin vermedi. İlk yarı boyunca pozisyona girmeyi başaramayan Trabzonspor, ilk yarının son dakikalarında iki kere gole yaklaşsa da Volkan kalesinde başarılıydı.

İkinci yarıya Ersun Yanal biri zorunlu iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Emenike’nin müdahalesiyle sakatlanan Onur Kıvrak yerini Estaban Alvarado’ya, Okay Yokuşlu ise Jan Durica’ya bırakıyordu.

54’te Matus Bero’nun ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan yaptığı vuruş yan direğe çarpıp ağlara gidiyor ve Trabzonspor skoru eşitliyordu. Golden sonraki 10 dakikalık dilimde konuk ekip etkili ataklar yapmaya başladı. Trabzon’un girdiği pozisyonların sayısının artması sonucu Adcocaat, biraz da geç kalarak oyuna ilk müdahalesini Emenike’nin yerine Volkan Şen’i alarak yaptı.

Bu değişiklik hemen etkisini gösteriyor ve Fenerbahçe art arda iki kere gole yaklaşıyordu. Son çeyrek saatte orta sahalar oyundan düşünce top iki kale arasında gidip gelmeye başladı. Advocaat de bunu görmüş olacak ki Sow’un yerine Salih Uçan’ı oyuna aldı. Fenerbahçe bu hallerdeyken Salih Uçan’ın Ozan Tufan kadar dakika alamamasını zaten hiç anlayamadım.

Ersun Yanal 81’de Castillo’nun yerine Rodallega’yı, Advocaat ise 87’de Lens’in yerine Stoch’u oyuna alarak son hamlesini yapsa da maçın skoru değişmiyordu.

Trabzonspor’un bu sonuçla beşincilik ve dolayısıyla Avrupa umutları suya düştü. Fenerbahçe Galatasaray’a karşı ikili averaj üstünlüğüne de sahip olduğu için hala üçüncülük konusunda ezeli rakibinden bir adım önde.

Bir Fenerbahçe - Trabzon maçının boş tribünler önünde oynanıyorsa bunun sorumlularının şapkayı önlerine koyup düşünmesi gerekiyor. Son 34 yılın en kötü Kadıköy performansının en az Advocaat’ın oynattığı oyun kadar önemli bir diğer nedeni de Fenerbahçe taraftarının tribünleri terk etmesi. Yeni sezon için Fenerbahçe yönetiminin ilk yapması gereken şey ne teknik direktör ne de oyuncu transfer etmek. İlk yapılması gereken taraftarın sesini dinlemek...