İstanbul Kadıköy'de sendikalar ve siyasi partilerin 1 Mayıs'a çağrı açıklamasına sert şekilde müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kadıköy’deki 1 Mayıs çağrısına polis müdahalesi: Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı

İstanbul Kadıköy'de 1 Mayıs'a çağrı yapmak isteyen kurum temsilcileri gözaltına alındı.

Kadıköy’de sendikalar ve siyasi partiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne çağrı yapmak için toplandı. Toplanan kitleye sert şekilde müdahale eden polis, yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı ve Dönem Sözcüsü Çayan Çalık ile Eğitim Sen’in İstanbul şubelerinden yöneticilerin ve Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’un da olduğu bildirildi.

Öte yandan, Eğitim-Sen 2 No'lu şube, polislerce ablukaya alındı.

EĞİTİM SEN'DE AÇIKLAMA

Gözaltıların ardından polis Eğitim Sen binası önünde açıklama yapılmasına izin vermedi. İstanbul 1 Mayıs bileşenleri Eğitim Sen binası içinde yaptığı açıklamada polis müdahalesine tepki gösterdi. Açıklamada "1 Mayıs bu yıl emniyet koridorlarında kutlanır hale geldi. Sendikamızın önünde şu an 300 civarında polis bekliyor. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın durumu hakkında bilgi vermemizi engellemeye yönelik bir çalışma yaptıkları. Biz bu baskıyı muhakkak aşacağız" denildi.