Kadıköy'deki Ekim Devrimi yürüyüşüne polis saldırısı: 10 gözaltı

SGDF'nin Ekim Devrimi'nin 100. yılı nedeniyle Kadıköy'de yapmak istediği yürüyüşe polis plastik mermi ile müdahale etti. Müdahale sırasında en az 10 kişi, darp edilerek gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Ekim Devrimi'nin 100. yılını kutlamak amacıyla Kadıköy Süreyya Operası önünden başlayarak Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na kadar düzenlemek istediği yürüyüşe polis plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

SGDF üyeleri yürüyüş için toplanmaya başladıkları sırada polis izin vermeyeceğini, yürüyüş yapılması durumunda müdahale edileceğini söyledi. Yürüyüşün anayasal hak olduğunu ifade eden SGDF üyeleri, yürüyüşe geçtikleri sırada çevik kuvvet polisleri plastik mermi ve gaz kapsülleri ile müdahale etti. En az on kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Polis, gözaltına aldığı gençleri Bahariye Caddesi üzerine yüzükoyun yere yatırdı. Ters kelepçe ile gözaltına alınan gençler ise "Yaşasın sosyalizm" sloganları attı. Çevreden geçen bir kadın yurttaş polis amirine seslenerek "Vurmasınlar zaten kelepçeliler, vurmayın çocuklara" dedi. Polis amiri ise kadının sözlerine aldırış etmeden "Hanımefendi müsaade eder misiniz işimizi yapalım" dedi.

Gözaltına alınan Can Papila, Ferhat Pehlivan, Ali Deniz Esen, Tanya Kara, Alev Özkiraz, Gizem Altınöz, Zafer Aydın ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi çevik kuvvet aracına bindirildi.